Gemeente Arcen en Velden


> Startpagina
> actueel
> Opening brandweerpost

---

Opening nieuwe brandweerpost Lomm

Burgemeester Tans van de gemeente Arcen en Velden opent op zaterdag 23 mei de nieuwe brandweerpost in Lomm. Dit gebeurt tijdens de doe-actiedag die de vrijwillige brandweer van Lomm organiseert. Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers aan de Spikweien 68A in Lomm proeven van het werk van de brandweer.

Tijdens de doe-actiedag van de vrijwilligerspost van Lomm kunnen geïnteresseerden ervaren hoe het is om lid te zijn van de vrijwillige brandweer. Er is van alles te zien en te doen. Zo geeft de brandweer verschillende demonstraties waarin zij laat zien wat er gebeurt als de vlam in de pan slaat en hoe na een ongeval een auto opgeknipt wordt met een hydraulische schaar.

Zelf doen
De bezoekers van de doe-actiedag kunnen ook van alles zelf doen. Er staan brandweerauto's die van binnen en buiten bekeken kunnen worden. Men kan beleven hoe het is om zelf een brand te blussen of door dichte rook te moeten lopen met een ademluchttoestel. Ook zijn er verschillende behendigheidsspellen met de brandweerslang.

Officiële opening
Tijdens de doe-actiedag op zaterdag 23 mei opent burgemeester Tans om 13.00 uur de nieuwe post van de vrijwillige brandweer in Lomm, aan de Spikweien 68. Hij overhandigt die middag een nieuwe tankautospuit aan het korps.

Werving vrijwilligers
Brandweer Venlo is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de posten in Venlo, Belfeld, Beesel-Reuver en Lomm. Met een wervingscampagne worden nieuwe vrijwilligers gezocht die bereid zijn door het vuur te gaan voor hun eigen dorp of stad.
Meer informatie is te vinden op brandweer Venlo.
---