Ingezonden persbericht


Persbericht 20 mei 2009

Radio 1 RadioLab op 23 mei:

Visie Versa

Vanuit het RadioLab van Radio 1 komt zaterdag om 19.00 uur het programma 'Visie Versa' (VPRO). Een vrolijk en intelligent achtergrondprogramma over politiek, cultuur en de achterkant van het nieuws. Waarom was dit het nieuws? Wie bepaalt dat? En welke vragen werden er niét gesteld?

In Visie Versa:

Jonge journalisten, onder wie Ingmar Vriesema, blikken terug op de afgelopen nieuwsweek. Brussel is dé broedplaats voor jonge politici. Terwijl het gros van de Nederlanders nog nadenkt over waarom en waarop ze moet stemmen bij de Europese verkiezingen, loopt verslaggever Pieter-Bas van Wiechen de Brusselse borrels af op zoek naar de Europese toekomstvisie van de ambitieuze jongelingen. Verder houdt Schrijver Thomas Blondeau de songteksten van Britain's Got Talent-vamp Susan Boyle en haar jonge concurrente Holly Steel onder de loep en vertelt cultuurwetenschapper Hanneke Stuit wat de film Disgrace, met John Malkovich in de hoofdrol, zegt over het huidige Zuid-Afrika. Of hippe feestjes echt zo hip zijn, onderzoekt uitgaansspecialiste Hanna Bervoets. Verder een column van cabaretier Johan Goossens en scherpe taalobservaties van Paulien Cornelisse.

Visie Versa is te horen tussen 19.00 en 20.00 uur op Radio 1 en wordt gepresenteerd door Pieter van der Wielen.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit elf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl