Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 23 mei 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Reizen in de toekomst
Met zijn documentaireserie Sporen uit het Oosten won Rob Hof in 2007 de prestigieuze Zilveren Nikow-schijf. Deze week gaat zijn nieuwe project Future Express van start. Weg van het verspreiden van angst voor de ander en vooruit met een frisse blik van hoop. Dit door middel van intrigerende gesprekken onderweg in de trein. Hof vertelt over zijn brede blik op de wereld.

Euro-islam
Op 4 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. Wat betekent 'Europa' voor de Europese moslimmigranten en hun kinderen? Hoe beleeft men identiteit en het burgerschap? Het internationale Eurislam-onderzoek probeert de antwoorden op deze vragen te vinden. Hoogleraar en adjunct-directeur van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES) Jean Tillie is een van de coördinatoren van dit onderzoek en licht vast een tipje van de sluier op.

Bidden in Athene
De Griekse hoofdstad Athene is de enige Europese hoofdstad zonder officieel functionerende moskee. Correspondente Conny Keessen onderzoekt waarom.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - Ä-n entertainment nieuws uuit de islamitische wereld door. Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@nioweb.nl)

Bezoek onze website: www.nioweb.nl