Gemeente Sittard-Geleen


PERSUITNODIGING Gemeente Sittard-Geleen

Onder embargo tot het moment van uitreiking

Koninklijke onderscheiding voor de heer Frans Poulsen uit Buchten

Sittard-Geleen, 22 mei 2009 - Burgemeestter Sjraar Cox reikt op 23 mei een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer F.J. Poulsen uit Buchten. De onderscheiding wordt uitgereikt ter gelegenheid van de viering van zijn 40-jarig jubileum als bestuurslid van het Wielercomité Buchten.

Frans Poulsen is dit jaar 40 jaar actief als vrijwilliger bij het Wielercomité Buchten. Dit comité, dat jaarlijks diverse wielercriteria organiseert, is opgericht in 1966. Van 1996 tot 2008 was Buchten etappeplaats van de Olympia's tour door Nederland waar jaarlijks een groot aantal bezoekers naar toe kwam. De heer Poulsen heeft zitting in het dagelijks bestuur en is belast met de portefeuille technische zaken.

Met inzet van bijna alle verenigingen uit het kerkdorp, wordt rond het wielrennen een meerdaags programma georganiseerd voor het jaarlijks wielerfestijn. De heer Poulsen vervult een spilfunctie hierin, onder meer betreffende de praktische en technische zaken rondom dit grootschalig evenement. In de loop van de jaren weten de verenigingen inmiddels dat ze altijd een beroep kunnen doen op deze hulpvaardige man.

Daarnaast heeft de heer Poulsen van 1976 tot en met 2007 deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweer. Zijn enorme gedrevenheid, grote inzet en betrouwbaarheid zijn hierbij steeds opgevallen. De heer Poulsen is in dienst van de gemeente Sittard-Geleen, waar hij als een zeer betrouwbare en sociale collega bekend staat.

Vanwege zijn verdiensten is de heer Poulsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vindt plaats op 23 mei 2009 om 20.50 uur tijdens het Wielerfestijn in Buchten in de grote tent.