TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 22-05-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 23 mei
Radio 1 - 11.04 uur

FRANS TIMMERMANS EN BEN BOT IN TROS KAMERBREED

Frans Timmermans (PvdA), staatssecretaris Europese Zaken en Ben Bot (CDA), tegenwoordig lobbyist in Brussel, en voormalig minister van Buitenlandse Zaken zijn te gast in TROS KAMERBREED.

In aanloop naar de Europese verkiezingen van 4 juni, praten Margriet Vroomans en Kees Boonman met twee uitgesproken voorstanders van Europa: Frans Timmermans en Ben Bot. Hoe kijken zij naar de toekomst van Europa? Gaat het Nederland lukken om veel mensen naar de stembus te krijgen en wat kan Timmermans daaraan bijdragen? En welke rol speelt Ben Bot als lobbyist op het Europese politieke toneel? Hij blijkt gevraagd als CDA-lijsttrekker en heeft nee gezegd. Waarom wilde hij deze taak niet op zich nemen en hoe vindt hij dat Wim van de Camp het doet? Krijgt hij het CDA goed op de Europese rails? En hoe verklaart hij de Europese positie van het CDA die samen met de partij van de Italiaanse premier Berlusconi in één fractie opereert.

Ook de uitbreiding van de EU, de aanpak van de economische crisis en de positie van eurocommissaris Neelie Kroes komen ter sprake.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl