Politie Gelderland-Zuid

Verkeersgedrag leidt tot blaastesten

Drie keer invordering rijbewijs

Nijmegen, 23-05-2009 o Vrijdagavond en -nacht was het verkeersonveilige gedrag van drie afzonderlijke bestuurders voor politieagenten reden om de situatie nader onder de loep te nemen. In alledrie de gevallen leidde dit tot een blaastest met een uitslag die zó hoog was, dat dit direct goed was voor invordering van het rijbewijs. Hieronder volgt een beschrijving van de drie situaties.


* Vrijdagavond rond 19.40 uur stond een surveillanceauto op de Coehoornstraat voor het rode verkeerslicht voorgesorteerd om linksaf te slaan, naar de Groesbeekseweg. Het werd groen, maar de auto die voor hen stond, trok niet op. De bestuurster was bezig om een slok te nemen uit een pak. Even later gaven de agenten de vrouw een stopteken, maar dit merkte zij pas een aantal straten verder op. Toen zij haar portier opende roken de agenten meteen al een alcohollucht; het pak bleek een pak wijn. De onvermijdelijke blaastest volgde en de ademanalyse gaf een uitslag van 690 ug/l, ruim boven de toegestane wettelijke 220. Tegen de 44-jarige vrouw uit Lent is proces-verbaal opgemaakt.
* Tegen middernacht kwam op de Wolfskuilseweg een 43-jarige fietser uit Weurt door onduidelijke oorzaak ten val. Daarbij kwam hij met zijn hoofd tegen een geparkeerde auto terecht. Zijn letsel viel mee, maar de gevolgen achteraf niet. De fietsbestuurder kwam van een vriend waar hij bier had gedronken. Ook als fietser is rijden onder invloed strafbaar. De blaastest wees uit dat er een aanzienlijke hoeveelheid alcohol in het spel was: uitslag 775 ug/l. Ook tegen deze bestuurder heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

* Nadat een - naar later bleek 19-jarige Wijchense - bestuurder vrijdagnacht door rood was gereden, gaven agenten die daar getuige van waren de man een stopteken op de Hatertseweg. De bestuurder valt in de categorie Beginnend Bestuurder en voor hen gelden strengere regels. De ademanalyseuitslag van 410 ug/l betekent al invordering van het rijbewijs. Uiteraard wordt ook tegen de 19-jarige proces-verbaal opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 23-05-2009 14:38 | © Regio Gelderland-Zuid |