Ingezonden persbericht


Persbericht
Eindhoven, 23 mei 2009

Grote Prijs voor Jeroen Dubbeldam, een 'Marlies' voor Mareille Grote Prijs van Eindhoven voor Dubbeldam

De kersverse Nederlands Kampioen Springen Jeroen Dubbeldam won vanmiddag de Grote Prijs van Eindhoven presented by Park Plaza Hotels & Resorts. Dubbeldam snoepte met BMC Van Grunsven Simon als laatste starter in de barrage net iets van de tijd van springruiter Jur Vrieling af, die tot dat moment eerste stond. De beste amazone in de Grote Prijs, Mareille Schröder, mocht een prachtige lingerieset van Marlies Dekkers in ontvangst nemen. Schröder eindigde met de 11-jarige KWPN-ruin Pino na de barrage op de vijfde plaats in het 40 deelnemers tellende veld.

Zeven ruiters, waaronder vijf Nederlanders, kwalificeerden zich voor de barrage van het door internationaal parcoursbouwer Rob Jansen ontworpen parcours.

"Ik denk dat ik vaker in het zuiden kom rijden," verkondigde Dubbeldam opgewekt na zijn overwinning. "Twee weken geleden in Mierlo werd ik Nederlands Kampioen, nu win ik in Eindhoven de Grote Prijs. Ik ben blij dat de zon letterlijk en figuurlijk weer schijnt voor mij!" De temperaturen aan de Karpendonkse Plas liepen vandaag op tot 24 graden, maar dat weerhield het publiek er niet van om te komen genieten van prachtige paardensport in Eindhoven.

Morgen staat de spectaculaire VDL Groep Derby op het programma. Om 14.45 uur starten de 32 ruiters in de enige officiële Derby van Nederland.