Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn- Man aangehouden na bedreiging | |

Vrijdagochtend 22 mei heeft de politie een 63-jarige man uit Deventer aangehouden nadat hij een medewerkster van een opvangcentrum aan de Stationsstraat had bedreigd. De man bleek ook huisvredebreuk te hebben gepleegd omdat hij al eerder een ontzegging had gekregen voor het opvangcentrum.


De politie heeft de man rond 09:00 uur aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is beoordeeld door een arts. Vermoedelijk zal de man in verband met zijn agressie onder dwang opgenomen worden.

|     |Apeldoorn - Vrouw gewond na aanrijding                    |

Vrijdagavond is een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn gewond geraakt toen zij op haar fiets in botsing kwam met een 48-jarige automobilist uit Ede (Gld.)


Het ongeluk vond rond 23:30 uur plaats op de hoek Deventerstraat/Markststraat. De man uit Ede wilde met zijn bestelauto vanaf de Marktstraat de Deventerstraat oprijden en merkte de fietsende vrouw, die naderde vanuit de richting van de Hoofdstraat, te laat op. De automobilist is aangehouden wegens het veroorzaken van een aanrijding waarbij letsel is ontstaan. De vrouw is met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft diverse getuigen gesproken en zal een dossier opmaken en deze ter beoordeling aan justitie voorleggen.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden na poging beroving            |

De politie heeft vrijdag om 16:15 uur een 33-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij een 22-jarige vrouw uit Groningen had proberen te beroven.


De vrouw fietste rond 16:00 over de Adelaarslaan toen zij op het kruispunt met de 1e Johannastraat een man zag staan die stekende bewegingen maakte in de richting van drie fietsers die voor haar fietsten. De fietsers weken uit voor de man en fietsten door. Toen de vrouw langs de man kwam zag ze dat hij een mes bij zich had. De man maakte ook in haar richting stekende bewegingen en riep dat hij geld wilde. De vrouw fietste hard door en waarschuwde verderop de politie.


Toen de politie arriveerde stond de man nog steeds op het kruispunt, maar hij ging er bij het zien van de politie fietsend vandoor. De politie heeft hem op de Arnhemseweg klemgereden en aangehouden. De man, die een gestoorde indruk maakte, is op het politiebureau ingesloten. Er wordt bekeken of gedwongen opname van de man mogelijk is.


De politie komt graag in contact met de drie fietsers die vlak voor de 22-jarige vrouw ook moesten uitwijken voor de man. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Het mes dat de man bij zich droeg is tijdens zijn aanhouding niet aangetroffen. De politie heeft nog naar het mes gezocht, maar tevergeefs. Als iemand een mes vindt tussen de Adelaarslaan en de Arnhemseweg hoort de politie dit graag. Ook hiervoor kan gebeld worden met 0900-8844.

|     |Uddel - Mannen op heterdaad betrapt op diefstal           |

De politie heeft twee mannen van 19 en 23 jaar, beide afkomstig uit Amsterdam, op heterdaad betrapt op diefstal van diverse goederen vanuit het kantoor- en winkelgedeelte van een tuincentrum in Uddel. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.


Om 03:15 in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei ontving de politie een melding over een verdachte auto op het terrein van het tuincentrum. De auto is op de Meervelderweg door de politie klemgereden. De bijrijder wist te ontkomen, de bestuurder en een andere inzittende zijn aangehouden. Er is met diverse eenheden uitgebreid gezocht naar de bijrijder, maar helaas zonder resultaat.


Enkele van de gestolen goederen (oa navigatiesystemen en fotocamera's) zijn in de auto van de aangehouden mannen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de derde verdachte en maakt proces-verbaal op tegen de twee aangehouden mannen.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --