Skatebond Nederland


Persbericht skeeleren


Skatebond Nederland

www.skatebond.nl


Vier NK-titels voor Ronald Mulder en Elma de Vries


Ronald Mulder heeft vandaag op de laatste dag van het NK baan in Leiderdorp de 500 meter gewonnen, en met zijn teamgenoten Michel Mulder en Sjoerd Huisman de aflossingskoers. Elma de Vries deed hetzelfde bij de vrouwen. Ze won de 500 meter, en met haar gelegenheidsploeggenotes Bianca Roosenboom en Ria Westenbroek ook de aflossingskoers.


Daarmee hebben zowel Ronald Mulder als Elma de Vries dit NK-weekeinde de meeste titels behaald: ieder vier. Bianca Roosenboom pakte er drie en Sjoerd Huisman twee, beiden met de aflossingsrace meegerekend.
NOS Studio Sport zendt vanavond beelden uit van het NK in het Sportjournaal (22.30-23.10 uur).


Ronald Mulder blijkt op snelheid de beste. "Ja, er wordt verwacht dat ik de korte afstanden win. Wat dat betreft kon ik eigenlijk alleen maar verliezen. Ik houd me trouwens niet zo bezig met de tijd, behalve op de 300 meter; de titel is belangrijker dan de tijd. Op een EK is dat ook zo." Het feit dat zijn broer Michel enigszins achterblijft bij hem verklaart hij doordat Michel aan het begin van het skeelerseizoen meer moeite had met de overstap van het schaatsen. "Ook bij de internationale Skate Off 1 en 2 mei in Heerde was dat nog merkbaar. Maar gisteren op de 1000 meter had ik moeite hem te achterhalen." Michel werd achter zijn ongenaakbare broer twee keer tweede en vandaag op de 500 meter derde. Daar moest hij Mark Horsten voor laten gaan.


Mark Horsten verzamelde dit kampioenschap twee tweede en drie derde plaatsen. "Ik had ze graag ingeleverd voor één titel," aldus Horsten. "Met die tweede plek op de 500 meter vandaag ben ik wel tevreden. Maar gisteren baalde ik echt dat ik de slag miste in de puntenkoers, toen Crispijn Ariëns en Klaas de Weerd samen weggereden waren. Daar had ik wel mijn zinnen op gezet. Donderdag op de afvalkoers voelde ik me niet helemaal fit." Horsten werd toen derde op deze afstand, waarop hij vorig jaar en in 2006 kampioen werd. Horsten: "Op een 200-meterpiste kan ik beter uit de voeten, dat vind ik nog steeds het mooiste."


Achter Elma de Vries eindigde Bianca Roosenboom op de 500 meter als tweede, Hilde-Marije Dijkstra als derde.


Uitslag aflossingskoers:

Mannen:

1. Ronald Mulder/Michel Mulder/Sjoerd Huisman

2. Mark Horsten/Ted Ooijevaar/Rick Smit

3. Jan van Loon/Klaas de Weerd/Pieter-Jan van Eck
Vrouwen:

1. Elma de Vries/Bianca Roosenboom/Ria Westenbroek
2. Anniek ter Haar/Jolanda Langeland/Maurine Kroon
3. Margo van de Merwe/Jannitta Spigt/Carla Zielman


Alle uitslagen:


www.deskeelerbaan.nl


Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Karin Verhoef, tel. 0348-415759 of 06-57379295, e-mail karinverhoef@hetnet.nl.