Gemeente Echt-Susteren


Betrap de Maasvallei

Voor de derde keer op rij wordt op zondag 24 mei in Limburg het gezellige, grensoverschrijdende fietsevenement âBetrap de Maasvalleiâ georganiseerd. Deze fraaie fietstocht strekt zich uit over beide oevers van de Grensmaas. In Nederland tussen de historische plaatsjes Elsloo en Thorn, in Vlaanderen tussen Kotem en Kessenich.

Verschillende afstanden
Betrap de Maasvallei kan in verschillende varianten worden gereden. Dankzij de veerpontjes bij Berg aan de Maas, Grevenbicht en Ohé en Laak en via de brug bij Maaseik zijn diverse afkortingen te maken. De kortst mogelijke afstand is 26 km, de langste 90 km. U kunt kiezen uit zes vertrekpunten. Dit zijn de berengezellige âbokkenstallenâ, waar locale verenigingen zorgen voor eten&drinken en muziek. Vanuit Nederland is het meest handige vertrekpunt de bokkenstal van Meers (Stein) of die van Stevensweert. Ook Kessenich en Maaseik zijn mogelijk. Inschrijven kan tussen 8.00 en 15.00 uur.

De fietstocht âBetrap de Maavallei â wordt georganiseerd door Rotary Maasseik i.s.m. de natuur- en landschapsorganisaties ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten en Regionaal Landschap Kempen en Maasland. De tocht is een onderdeel van het evenement âBokkeriejeâ, in het kader waarvan op 24 mei ook fietsroutes over de Hoge Kempen zijn uitgestippeld alsmede wandelroutes bij Koningssteen en Vijverbroek.

Meer informatie
De kosten zijn als volgt: fietstocht 2, 50 euro, wandeltocht 1,00 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie over de fiets- en wandelroutes, aanrij- en parkeerroutes, zie www.bokkerieje.org

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â