Universiteit Twente

Dance festival `City Moves' op campus van de Universiteit Twente

Ed Brinksma en DJ Armin van Buuren openen nieuw evenemententerrein

Op zondag 24 mei vindt op de campus van de Universiteit Twente de tweede editie van Citymoves Enschede plaats, een grootschalig gratis dance-evenement met klinkende namen. Eén van de hoogtepunten is een drie uur durend optreden van DJ Armin van Buuren, die twee jaar op rij is uitgeroepen tot beste DJ van de wereld. Het festival vindt plaats op een geheel vernieuwd evenemententerrein dat om 19.00 uur spectaculair wordt geopend door rector Ed Brinksma van de UT en Armin van Buuren.

Op zondag 24 mei organiseert Alda Events in nauwe samenwerking met de Universiteit Twente de tweede editie van Citymoves Enschede. Citymoves is een Dance-evenement dat wordt georganiseerd in een aantal grotere steden in Nederland. Bekende artiesten uit zowel binnen als buitenland zorgen van 13.00 uur tot 22.00 uur op de UT voor topentertainment. In 2008 was Citymoves Enschede de best bezochte editie van het rondtrekkende dance-evenement.

Vernieuwd evenemententerrein

Dit jaar vindt Citymoves op een geheel vernieuwd evenemententerrein plaats. Het gehele terrein is onder de grasmat verhard en voorzien van een drainagesysteem. Daarnaast is het terrein voorzien van internet, diverse stroompunten, water aan- en afvoer en voorzieningen voor het plaatsen van toiletten.

Het evenemententerrein, dat in het hart van de Campus van de UT ligt, is geschikt voor maximaal 35 000 bezoekers, is eenvoudig bereikbaar en beschikt over voldoende parkeermogelijkheden.

Om 19.00 uur zullen rector Ed Brinksma en Armin van Buuren samen het terrein op spectaculaire wijze openen. Vervolgens zal Van Buuren onafgebroken een drie uur durende set draaien.

De rest van de line up op de dag bestaat uit Rank 1, Roog, Hardwell, Jeroenski en als `special act' zullen La Ona & Johnny Kelvin een waanzinnige B2B set neerzetten.

Vanwege de opening van het terrein is een kortingsactie op touw gezet. Van 13:00 tot 15:00 uur zijn de muntjes maar liefst EUR 0,50 goedkoper.

Bruisende campus

De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit van Nederland. Door de diverse evenementen die de Universiteit Twente organiseert, laat zij de campus bruisen. Eerder al traden bijvoorbeeld Sting, Marco Borsato, Bløf en Status Quo op het universiteitsterrein op.

Op 3 juli vindt Campuspop-UT plaats op het vernieuwde evenemententerrein, met optredens van onder andere Guus Meeuwis, Ilse de Lange, Moke, Alain Clark en S.O.G. Meer informatie hierover vindt u op www.campuspop-ut.nl.