Gemeente Zoetermeer

Nationale Kinderboerderijen Weekend op Het Buitenbeest

Sluipen als een kat of galopperen als een paard. Op Zondag 24 mei staat stadsboerderij Het Buitenbeest in het teken van âdier in bewegingâ. Dit is het thema van het Nationale Kinderboerderijen Weekend dat plaats vindt op veel kinder- en stadsboerderijen in heel het land.

Op Het buitenbeest is er van 13.00 tot 16.00 uur van alles te doen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan de Farm Olympics. Aan de hand van opdrachtkaarten moeten zij allerlei bewegingen van dieren nadoen, zoals het âvarkensgewichtheffenâ en het âkatsluipenâ. Bij alle opdrachten is er begeleiding en na afloop krijgen de kinderen een Farm Olympics diploma. Ook staat er op het erf een groot springkussen en kunnen bezoekers een ritje maken in een koetsje. Verder is er een kleine tentoonstelling over het thema. Vrijwilligers van de boerderij verzorgen het biologisch koffieterras.

Stadsboerderij Het Buitenbeest ligt aan de Voorweg 93 en is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden bellen naar Het Buitenbeest, telefoon (079) 3520624.