Politie Limburg-Noord

Bewoners Op de Heide organiseren 24 mei talentendag


Datum: 19-05-2009
Tijd bericht: 10:50
Plaats: Tegelen
Hei wat kan jij?

Op zondag 24 mei aanstaande vanaf 12.00 uur staat de wijk Op de Heide in het teken van talenten. De bewoners laten dan zien wat een prachtwijk met prachtbewoners Op de Heide is.

Samen sterk!
Iedereen uit de wijk kan en mag meedoen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Zo'n 800 bewoners en vrijwilligers werken er hard aan om de talentendag op 24 mei tot een succes te maken.

Wat is er te zien?
Naast een Talentenshow vol zang en dans is er een panna(voetbal)toernooi, workshop Indonesische loempia's maken, een demonstratie van de bikers van de politie, kunnen bezoekers luisteren naar vertellingen van jongeren uit de wijk en als klapper is er het toneelstuk "Roodkapje snap je". Dit is een moderne vertaling van het bekende sprookje, waarin alle hedendaags sociale vooroordelen en problematiek op de hak worden genomen. Schrijver van het stuk is Frans Pollux en het stuk wordt geregisseerd door Cees Rullens en Manon van Gils.

De wijk wordt versierd met kilometer lange slinger van tekeningen en werkstukken gemaakt door de leerlingen van basisschool de Toermalijn en basisschool Cocon én vele bewoners. Aan een hapje en een drankje is natuurlijk ook gedacht. Zo'n 20 bewoners met verschillende culturele achtergrond laten de bezoekers proeven van hun kookkunsten. Alle activiteiten vinden plaats op en rondom het Glazenapplein, de Spechtstraat en in jongerencentrum Picus.

Gezamenlijk initiatief
Het project "Hei wat kan jij ?" is een gezamenlijk initiatief van Stichting Wel.Kom, politie Limburg-Noord, Antares, de Turkse gemeenschap, de Marokkaanse gemeenschap, de parochie en de wijkraad. De doelstelling is om de saamhorigheid in de wijk Op de Heide te bevorderen en samen met de bewoners te zorgen voor een veilige en plezierige woonomgeving.

NOOT VOOR DE REDACTIE (