F-16's verzorgen fly by boven Margraten

Vijf F-16 jachtvliegtuigen van vliegbasis Volkel vertrekken zondagmiddag 24 mei voor een fly by boven de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Zuid-Limburg. De toestellen vertrekken rond vier uur van vliegbasis Volkel en keren rond vijf uur terug.

In Margraten ligt de enige Amerikaanse begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Ruim 8.000 militairen zijn er begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld bij gevechten in het Duitse Ruhrgebied, de Belgische Ardennen en tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland.

De grond is door de Nederlandse regering voor eeuwig ter beschikking gesteld. Jaarlijks, op de laatste zondag in mei worden de gesneuvelden op Memorial Day herdacht en brengt de Koninklijke Luchtmacht met een fly by van F-16's een eregroet. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop woont de herdenking eveneens bij.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl. Voor vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met het gratis nummer 0800 - 022 60 33 of het lokale nummer 0413 27 66 01.

Noot voor redacties (