Staatssecretaris Albayrak brengt bezoek aan Cyprus, Griekenland en Malta

Staatssecretaris Albayrak van Justitie brengt van 24 tot en met 30 mei een werkbezoek aan Cyprus, Griekenland en Malta. Tijdens deze reis wil zij zich op de hoogte stellen van de problematiek van illegale migratie aan de zuidgrenzen van de Europese Unie. De staatssecretaris zal in de drie lidstaten opvanglocaties bezoeken en met haar ambtsgenoten spreken over verbetering van de praktische samenwerking in Europa op het gebied van asielbeleid en illegale grensoverschreiding. Ook zal zij gesprekken voeren met maatschappelijke organisaties die zich met het onderwerp bezighouden.

Het bezoek begint op Cyprus daar zal staatssecretaris Albayrak maandag onder meer spreken met minister Sylikiotes van Binnenlandse Zaken. Ook brengt zij een bezoek aan het opvangcentrum Kofinou, waar asielzoekers de beslissing op hun verblijfsaanvraag afwachten.

Dinsdag bezoekt de staatssecretaris Athene en spreekt zij onder meer met minister Pavlopolous van Binnenlandse en staatssecretaris Markonyannakis van openbare orde, asiel en grensbeheer. Het bezoek aan Griekenland wordt woensdag afgesloten met een bezoek aan het detentiecentrum van Samos.

Donderdag en vrijdag zal de staatssecretaris op Malta worden ontvangen door minister Bonnici van Justitie en Binnenlandse Zaken. Ook tijdens dat bezoek zal de zuidgrensproblematiek centraal staan.

Noot voor redacties (