Tarzan en Ciske slingeren voor een keer samen aan de lianen

22/05/2009 13:40

Joop van den Ende Theaterproducties

Zondagmiddag slingert Tarzan na ruim 2 jaar voor de allerlaatste keer door het Fortis Circustheater in Scheveningen. Na bijna 900 voorstellingen en ruim 1,6 miljoen bezoekers valt zondag definitief het doek voor de spectaculaire musical Tarzan. Tarzan komt hiermee in de top 3 van meest bezochte open einde musicals in Nederland na The Lion King en The Phantom of The Opera. Vanaf 6 juni zal de succesvolle musical Ciske de Rat voor geruime tijd te zien zijn in Scheveningen. Na de laatste voorstelling van Tarzan vindt de figuurlijke sleuteloverdracht plaats van Tarzan naar de musical Ciske de Rat.

Chantal Janzen, die de rol van Jane op een geheel eigen wijze heeft gecreëerd is zich bewust van het naderende einde. "Je weet dat een musical niet oneindig is, maar wanneer de dag van de laatste voorstelling dan werkelijk daar is, dan neem je toch afscheid van je 'familie'. Het was werkelijk een fantastische voorstelling, een groot succes en zeker één om nooit te vergeten!"

Tarzan ontving in 2008 de ANWB publieksprijs voor Musical van het Jaar. Clayton Peroti en Ron Link zijn voor hun rol in Tarzan bekroond met respectievelijk de Award voor Beste Mannelijke Bijrol en de Award voor Aanstormend Talent. Het Nederlandse castalbum van de musical Tarzan werd na de release binnen een half jaar goud en bereikte in september vorig jaar zelfs de platina status.

Ciske de Rat - de Musical is momenteel de meest succesvolle reizende musical ooit en won vorig jaar maar liefst 7 John Kraaijkamp Musical Awards voor onder andere Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical (Mariska Van Kolck), Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical (Marjolijn Touw) en Beste Regie (Paul Eenens). De hoofdrollen in Ciske de Rat worden gespeeld door Danny de Munk, Jorge Verkroost en Quincy als Cis de Man. Verder met onder anderen Marjolijn Touw, Hugo Haenen, Mariska van Kolck en Kees Boot.

In maart 2010 zal het Fortis Circustheater zich opmaken voor de komst van de musical Mary Poppins met onder anderen William Spaaij in een van de hoofdrollen.