Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Rotterdam, 10 maart 2009

Obsession 4 Fashion in Off_Corso Rotterdam

Na het overweldigend succes van afgelopen editie, een afgeladen Off_Corso en een award voor best event op zak, zal op 24 mei 2009 de tweede editie plaatsvinden van Obsession 4 Fashion!

Obsession 4 Fashion is een fashionevent dat als doelstelling het samenbrengen van de hedendaagse samenleving heeft, door fashion als brug te gebruiken naar eenheid en gelijkheid. Na de opleiding Media & Entertainment Management is de 23-jarige Shalini Sital in 2008 begonnen met het organiseren van de eerste editie van Obsession 4 Fashion. Jarenlang werd zij geconfronteerd met de kortzichtigheid van mensen om haar heen en dit wil zij doorbreken. Sital's motto luidt dan ook: `Kijk verder dan je neus lang is.'
Acts
Tijdens het event is er voor ieder wat wils. Zo verzorgen o.a. een aantal deelnemers van het televisieprogramma `So You Think You Can Dance' in combinatie met Niek Schadenberg's kledingcollectie `Set Of Wings' de openingsact, treedt Mo van de hitformatie ` Fouradi' op als host van de show en zorgen Double L en Miss World Nederland Melissa Sneekes voor een spectaculaire act. Ook zal de winnaar van de vorige editie, de talentvolle Raul Acevedo Luna, een show geven. Naast genoemde artiesten staan er nog veel meer spectaculaire acts op het programma. De muziek zal geheel verzorgd worden door DJ Guevara.

Designerscontest
Een ander deel van de show is de designerscontest. De designerscontest is in het leven geroepen om jonge designers een steuntje in de rug te geven richting de modewereld. Uit alle aanmeldingen selecteert de jury 10 designers om deel te mogen nemen aan de show. Van deze 10 talenten wordt verwacht dat zij in één maand tijd drie designs ontwerpen en realiseren. Het uitdagende element hiervan is dat de modellen een afspiegeling van de samenleving zijn. Wat betekent dat deze modellen geen standaardmaten hebben.

Het haar van de modellen zal verzorgd worden door het team van Hedwich Vigelandzoon, eigenaar van Grand Salon, die o.a de styling verzorgt voor de shows van Sheila de Vries, Andy van den Krommenacker, Otazu en Valentino.

De vakjury zal bestaan uit Laurindo Andrea (fashiondesigner) , Rick Moorman (kledingadviseur van o.a. Humberto Tan) , Ferial de Groot (beginnende fashiondesigner), Snato Smithy (directeur van het castingbureau `The Real Cool People') , Marije Hovestad (werkzaam bij Syntens als innovatieadviseur voor de modesector in de regio Amsterdam) en Janice (bekend van het televisieprogramma `Project Catwalk').

Traditionele show
Wat ook zeker niet vergeten mag worden is de traditionele show . De traditionele show is in het leven is geroepen om verschillende culturen samen te brengen. Door middel van dans en mode uit verschillende culturen terug te laten komen onderbouwen we de gedachte dat iedereen dient gerespecteerd te worden,onafhankelijk van zijn/haar cultuur en achtergrond.

Event : Obsession 4 Fashion `09 Datum : 24 mei 2009
Show : 19.00 ­ 22.00 uur (Aanvang: 18.00 uur) Afterparty : 22.00 ­ 23.00 uur
Locatie : Off_Corso
Adres : Kruiskade 22, 3012 EH Rotterdam Entree Modeshow : : Voorverkoop 10,- excl. Fee en via Easy tickets.nl en de Code Store. Aan de deur 15,- Website : www.obsession4fashion.nl

Noot voor de redactie /