Politie Gelderland-Zuid

Openlijke geweldpleging en bedreiging in onderzoek

Twee verdachten in verzekering

Nijmegen, 23-05-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie van twee kanten een melding door dat er in de Broerstraat gevochten zou worden. Een onbekend gebleven taxichauffeur meldde dit aan mountainbikers van politie en ook bij de politiemeldkamer kwam een melding binnen. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen daar een man bloedend op straat aan. Een onderzoek werd gestart en leidde al snel tot twee aanhoudingen.

Het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van de gemeente De Wolden, is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor medische zorg.

Intussen ging het onderzoek ter plaatse volop van start. Meerdere getuigen waren aanwezig en konden aangeven dat de verdachten ervandoor gegaan waren richting de Grote Markt. Daarna zou een getuige in een horecagelegenheid in het centrum door beide mannen bedreigd zijn. Even later trof de politie op basis van alle tot dan verzamelde informatie de verdachten aan, zij werden aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Nijmegen, van 21 respectievelijk 23 jaar.
Verder onderzoek leidde tot het aantreffen van een mes, waar mogelijk mee gedreigd is. Dit wapen is door politieagenten in beslag genomen en zal nader worden onderzocht.

De twee verdachten worden op het politiebureau verhoord. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek, waarin onder andere met diverse getuigen zal worden gesproken, wordt voortgezet. (08)

Laatst gewijzigd 23-05-2009 16:50 | © Regio Gelderland-Zuid |