Politie Gelderland-Midden

Verkeerscontroles en ingevorderde rijbewijzen

Publicatiedatum: 24-5-2009 10:49:39

BARNEVELD - De politie heeft vrijdagavond 22 mei het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Tilburg. Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding dat er bij een tankstation aan de Baron van Nagellstraat in Barneveld een man, die dronken zou zijn, in zijn auto lag te slapen. Toen agenten ter plaatse kwamen, probeerden zij door op het raam te tikken de man wakker te maken. Na een aantal pogingen opende de man zijn auto. Vervolgens werd een blaastest afgenomen. Uiteindelijk bleek dat de man een alcoholpromillage had van ongeveer 1,72 (745 ug/l), ruim drie keer zoveel dan de toegestane 0,5 promille. De Tilburger kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar justitie. Het OM beslist wat er met het document gaat gebeuren. (09-070668)

EDE - Bij een verkeerscontrole op de Rijksweg in Ede zijn zaterdag 23 mei acht boetes uitgedeeld. Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie controleerde tussen 18:00 uur en 21:45 uur ter hoogte van het viaduct met de A30 (buiten de bebouwde kom) op snelheid, alcohol en gordel. In totaal werden 879 voertuigen gecontroleerd. Twee mensen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/uur waar je 80 km/uur mag rijden. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat zij teveel alcohol zouden hebben gedronken (promillage van 0,84). Drie mensen kregen een boete voor het niet dragen van de gordel en twee bestuurders voor getinte ramen. (09-071103)

HARSKAMP - HET VHT controleerde zaterdag 23 mei tussen 22:15 uur en 00:00 uur aan de Edeseweg en Dorpsstraat in Harskamp (binnen de bebouwde kom) op alcohol. In totaal werden er 159 blaastesten afgenomen. Er is één proces-verbaal uitgeschreven voor een bestuurder met een alcoholpromillage van 0,65 en bij een 39-jarige man uit Harskamp werd het rijbewijs ingevorderd. Hij had een alcoholpromillage van 1,70 (740 ug/l). (09-071092)

NIJKERK - De politie heeft zaterdagavond 23 mei omstreeks 23:50 uur twee mannen (24 en 23 jaar oud) uit Ketrzyn (Polen) aangehouden. Omstreeks 23:30 uur kreeg de politie een melding van een auto waarin de bestuurder vermoedelijk gedronken zou hebben. Een politieagent in vrije tijd had de auto zien rijden en waarschuwde de meldkamer. De politie kon de auto tot stilstand brengen op de kruising Kamersteeg met de Barneveldseweg. Uit een blaastest bleek dat beide mannen teveel alcohol hadden gedronken (promillages van 1,48 en 1,55). De 23-jarige bestuurder kon de politie geen rijbewijs en identiteitsbewijs tonen. Bij hem werd wel een hasjpijpje en wiet aangetroffen. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak verder. (09-071073)

EDE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei het rijbewijs (brommer) ingevorderd van een 16-jarige Edenaar. Agenten zagen de jongen rijden omstreeks 03:30 uur op de Veenderweg. De 16-jarige bestuurder van de scooter had een helm op, zijn twee medepassagiers, twee 18-jarige Edenaren, niet. De agenten zijn vervolgens gedraaid en gaven de scooter een stopteken. Hier zouden de jongens niet op gereageerd hebben zouden rechtsaf de Kastelenlaan op gegaan zijn, het rode licht negerend. Agenten zijn naast de scooter gaan rijden waarna er gestopt werd. De medepassagiers kregen een boete voor het niet dragen van een helm, de bestuurder voor het negeren van rood licht. Uit de blaastest bleek tevens dat de jongen teveel alcohol zou hebben gedronken. Hij had een promillage van 1,45 (bijna drie keer zoveel dan is toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd en opgestuurd naar justitie die beslist wat er verder met de jongen gaat gebeuren. (09-071156)


Man aangehouden na wegrijden bij controle

Publicatiedatum: 24-5-2009 10:48:14

EDE - De politie heeft zaterdagavond 23 mei een 57-jarige man uit Veenendaal aangehouden bij een verkeerscontrole op de Argonstraat in Ede. Bij de controle zou de man niet mee hebben willen werken omdat hij last zou hebben van zijn longen. De agent zou vervolgens uitleg hebben willen geven, maar de 57-jarige zou zijn portierraampje hebben dichtgedraaid en met snelheid weg zijn gereden. Verschillende politiemensen en een politiemotor probeerden de rijbaan voor de man te blokkeren, maar de auto zou er rakelings met hoge snelheid omheen zijn geslingerd. Hierna moest de bestuurder stoppen voor rood licht. De agent vorderde de man om uit te stappen omdat hij was aangehouden. De 57-jarige zou hier echter een aantal malen niet aan hebben voldaan, waarna de politie de man uit de auto heeft gehaald. Uit de blaastest bleek dat de man niet teveel alcohol had gedronken. De 57-jarige is aangehouden vanwege het niet voldoen aan ambtelijk bevel en/of vordering, het niet voldoen aan een stopteken en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Justitie bekijkt wat er verder met hem gaat gebeuren. (09-070996)