Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 24-05-2009

Aangehouden na vernieling

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 40-jarige man uit Assen aangehouden. Hij gooide vanaf de galerij van een appartementencomplex aan Het Kanaal bloempotten naar beneden. Daarbij raakten autos beschadigd. De politie heeft de man aangehouden nadat hij op aanwijzingen van getuigen kon worden opgespoord. Bij de aanhouding verzette hij zich zodanig, dat de politie pepperspray heeft gebruikt. Daarna kon de verdachte worden afgevoerd en naar het bureau gebracht. Daar is hij ingesloten voor de afhandeling van deze zaak. Bij de aanhouding liep een van de agenten lichte verwondingen op na een stomp in zijn gezicht. (2009013758)

RODEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Heerestraat een 20-jarige jongeman uit Roden aangehouden. Hij had even daarvoor een winkelruit vernield. De politie was in de directe omgeving en heeft hem kort na de melding kunnen aanhouden. De man is ingesloten.(2009013758)

Politie onderzoekt inbraak sportkantine

BEILEN Zaterdagnacht is ingebroken in de kantine van een voetbalvereniging aan de Eursingerweg. Of er ook iets gestolen is, is nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat een dader zichzelf heeft verwond, gezien de hoeveelheid bloed die is aangetroffen. De politie onderzoekt deze inbraak. (2009013788)

Aanhouding na winkeldiefstal

EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 68-jarige man uit Emmen aangehouden. In een supermarkt aan de Haagjesweg had hij twee pakjes shag gestolen. Na verhoor kreeg hij een boete opgelegd van 150 Euro. (2009013655)

Achterstallige boetes betaald

SMILDE Zaterdagmiddag pikte de politie langs de Vaart een 24-jarige automobilist uit Assen uit het verkeer bij een gordelcontrole. Bij de controle bleek dat hij nog wat achterstallige boetes had openstaan. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij zijn 570 Euro aan boetes heeft afgerekend. (2009013656)

Aanrijding door alcohol

GEESBRUG Zaterdagavond reed een 22-jarige vrouw uit Hollandscheveld als bestuurder van een auto over de Energiestraat. Daar week ze uit, volgens eigen zeggen voor een overstekende kat. Ze reed daarbij door een hek tegen een geparkeerde auto. De vrouw, die geen rijbewijs heeft, was stevig onder invloed. Bij de blaastest scoorde ze 1,32 promille. Na verhoor op het bureau kreeg ze een dagvaarding mee. (2009013688)

Alcomobilisten aangehouden

PESSE Zaterdagnacht controleerde de politie op de Dorpsstraat een 18-jarige automobilist uit deze plaats. Hij had gedronken, 0,71 promille. Dat is ruim boven de grens van 0,2 promille voor beginnende bestuurders. (2009013714)

HOOGEVEEN Zaterdagnacht reed een 20-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Kaap, terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,36 promille, te hoog voor deze beginnende bestuurder. (2009013751)

Politie onderzoekt autobranden

ASSEN Zaterdagavond is brand ontstaan in een bestelbus aan het Palet. De bus stond vlak bij een garage die hierdoor ook schade opliep. De brandweer bluste de brand. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt deze zaak. (2009013716)

EMMEN Zaterdagnacht is aan de Pieter de Keyserstraat een taxibusje uitgebrand op het terrein van het bedrijf. De brandweer bluste de brand. Ook hier gaat de politie uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (2009013735)

Vechtersbazen aangehouden

COEVORDEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Bentheimerstraat. Twee mannen uit Coevorden, 20 en 28 jaar oud, waren met elkaar op de vuist gegaan om nog onduidelijke redenen. De oudste van de twee is per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht met een bloedende hoofdwond. Daar is hij later aangehouden. De andere betrokkene is ter plekke aangehouden. Beide zijn ingesloten en de politie doet een nader onderzoek. (2009013750)

Resultaten alcoholcontrole

RODEN Vrijdagavond en nacht heeft de politie bij een controle rondom de Rodermarkt ruim tweehonderd bestuurders laten blazen. Twee daarvan hadden teveel gedronken. Een bestuurder had 0,78 promille als uitslag. Een automobilist uit Hoogezand scoorde 1,42 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder zijn er negen bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het rijden zonder gordel en vanwege snelheidsovertredingen.(2009013628)

Aankondiging verkeerscontrole

De politie kiest ervoor om snelheidscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Dit blijkt de gemiddelde snelheid behoorlijk te drukken. De ernst van een verkeersongeval neemt toe naarmate er harder gereden wordt.

Met alle gevolgen voor de verkeersdeelnemers. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles. De resultaten van deze controles worden in de reguliere persberichten meegenomen.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

De komende week wordt er op maandag 25 mei in de omgeving van Hoogeveen gecontroleerd en op donderdag 28 mei op diverse plaatsen in de gemeente Noordenveld.