Politie Utrecht

Persberichten, Eemland zuid 11.00 uur

Utrecht, 24-05-2009

Rijbewijs ingevorderd

AMERSFOORT - In de middag van zaterdag 23 mei heeft de politie een 34-jarige man uit Deurne aangehouden omdat hij met te veel alcohol op zijn auto bestuurde.

De man reed omstreeks 16.00 uur op de Lavendelstraat, waar hij opviel door zijn afwijkende kentekenplaten (groene platen). Toen agenten de man staande hielden roken ze een alchollucht, waarna de man moest blazen. Hieruit bleek inderdaad dat hij te veel had gedronken. Analyse op het bureau wees uit dat de man 1160 ug/l in zijn lichaam had. Ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Kop-staart aanrijding

AMERSFOORT Zaterdagmiddag rond 14.00 uur vond een kop-staart aanrijding plaats op afrit 8 van Rijksweg A28. Een 33-jarige automobilist uit Utrecht stond stil in de file op de afrit. Een 43-jarige bestuurder uit Hoevelaken kon niet meer op tijd remmen en botste op de auto van de Utrechter. Door de aanrijding heeft een 11-jarig meisje, ook uit Hoevelaken, verwondingen aan haar hoofd opgelopen. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De voertuigen zijn met zware materiele schade afgesleept. De politie heeft de toedracht van het ongeluk in onderzoek.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei heeft de politie op de Prinses Julianalaan een man aangehouden omdat hij dronken op zijn fiets zat.

Rond 00.35 uur kreeg de politie een melding dat een man op een fiets op de Prinses Julianalaan tegen een auto was aangereden. Ter plaatse troffen agenten een 27-jarige man uit Amersfoort aan. De man was zichtbaar onder invloed. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 825 ug/l uit. De Amersfoorter kon zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd hij naar huis gestuurd.

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei drie jongens aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Een getuige belde omstreeks 02.30 uur naar de politie omdat hij zag dat drie jongens in de omgeving van de Columbusweg en de Lageweg spiegels van autos aan het vernielen waren. De jongens trapten van een aantal autos de spiegels kapot. Ter plaatse troffen agenten het drietal aan. De jongens, één van 16 en twee van 17 jaar, allen uit Amersfoort, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werden hun ouders van de verrichtingen van hun kinderen op de hoogte gebracht.