Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 24-05-2009

Man aangehouden

VEENENDAAL Op de Pionier heeft de politie in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei een man aangehouden die onder invloed een aanrijding had veroorzaakt.

Tijdens de surveillance reden agenten omstreeks 03.35 uur over de Zandstraat in de richting van het centrum. Vanuit tegenovergestelde richting zagen zij een automobilist vanuit de Gortstraat de bocht om komen. De bestuurder nam de bocht zo ruim dat hij tegen een geparkeerde auto aanreed. De agenten plaatsten hun auto voor die van de bestuurder en wilde hem zo duidelijk maken dat hij moest stoppen. Hierop gaf de man volgas en reed op een haar na tegen de politieauto aan.

De achtervolging werd ingezet. In de Pionierstraat reed de bestuurder het fietspad op en kwam net voorbij de Blauwe brug tot stilstand. De 26-jarige man uit Veenendaal wilde op geen enkele manier meewerken en moest met gepast geweld worden aangehouden. De Veenendaler was onder invloed van alcohol en werd ingesloten voor verhoor.

Geweld tegen agent

VEENENDAAL Zaterdagavond 23 mei is een agent door een 17-jarige jongen in het gezicht gespoten met een bijtende vloeistof.

Omstreeks 21.15 uur liepen agenten op de Veenslag, nadat ze even daarvoor een gesprek hadden met drie mannen. Tijdens het gesprek zagen agenten meerdere malen een scooter voorbijrijden, met achterop de 17-jarige jongen. Toen één van de agenten terug liep naar de auto spoot de jongen, afkomstig uit Veenendaal, de agent in het gezicht met een bijtende vloeistof. De agent moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar zijn ouders in kennis zijn gesteld.

Aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden omdat zij mogelijk een inbraak hadden gepleegd.

Een oplettende getuige belde via 1-1-2 naar de meldkamer om door te geven dat hij twee mannen uit een auto op de Bobinestraat had zien stappen. De mannen hadden een bivakmuts op en liepen naar een bedrijf. De getuige vertrouwde dat niet en informeerde de politie. Ter plaatse troffen agenten in eerste instantie de verdachten niet aan. Later werden in de omgeving de twee mannen, 23 en 24 jaar beiden uit Veenendaal, aangetroffen. Zij hadden niets meer bij zich. Omdat één van de mannen zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden.

In de auto werd gereedschap aangetroffen wat mogelijk gebruikt zou kunnen zijn bij een inbraak. De tweede verdachte kon naar huis gaan. In een groenstrook werden later een soort bivakmuts, werkhandschoenen en andere inbrekersattributen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Brandstichting

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 mei zijn op meerdere locaties huisvuil containers en een electriciteitshuisje in brand gestoken. Omstreeks 02.50 uur zijn de branden aangestoken op en in de omgeving van de Baron van Lyndenstraat/Jacob van Ruisdaelstraat. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Weet u meer over deze brandstichting? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.