Politie Utrecht

Persbericht, Rijn en Venen 11.00 uur

utrecht, 24-05-2009

Joyriding

WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 mei een auto aangetroffen waarmee vermoedelijk joyriding heeft plaatsgevonden.

Een bewoner van de Dahliastraat belde rond 04.10 uur naar de politie. Op de oprit stond plotseling een auto waarvan de autoradio op 10 stond. Men had gezien dat twee personen wegliepen bij de auto. Ter plaatse troffen agenten een auto aan waarvan één zijruit was vernield. Tevens was het dak ingedeukt doordat er waarschijnlijk overheen gelopen was. De auto was vanuit Laren gestolen.

De politie is op zoek naar getuige(n) die de diefstal hebben gezien of mensen die gezien hebben dat de auto op de Dahliastraat werd achtergelaten. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Woerden, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden

BREUKELEN Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het afsteken van vuurwerk en het voorhanden hebben van wiet.

Rond 23.35 uur kwamen meerdere meldingen bij de politie binnen over het afsteken van vuurwerk op de Scherpersweg. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door buurtbewoners. Al snel werd duidelijk wie de verdachte moest zijn. Bij de woning stond de muziek zeer hard aan. Niemand reageerde op aanbellen en kloppen. Uiteindelijk kwam een 27-jarige man uit Breukelen aanlopen. In de woning werd een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen.

De man wist totaal niet waar het vuurwerk vandaan kwam. In de keuken van de woning werd in verschillende verpakkingen wiet aangetroffen. Ook hierover was de eigenaar zeer verbaasd wat het in zijn woning deed. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gewond na aanval

WOERDEN - Vrijdagavond 22 mei kreeg de politie een melding van een ruzie aan de Paardebloemweide, daar zou ook een man hevig bloedend in de groenstrook liggen. Ter plaatse troffen agenten het 50-jarige slachtoffer, afkomstig uit Woerden, aan. De man verklaarde aangevallen te zijn door een andere man met een bijl. Hierdoor heeft hij letsel opgelopen aan onder andere zijn hoofd en nek. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de verdachte, een 32-jarige plaatsgenoot, aangehouden worden. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie heeft de toedracht van de vechtpartij in onderzoek.

Te veel gedronken

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei viel een 20-jarige bestuurder op omdat hij zonder verlichting reed. Omstreeks 02.55 uur werd de bestuurder op de Hoefijzer gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had om te mogen rijden. Analyse op het bureau wees uit dat de man 625 ug/l in zijn lichaam had. De man, een beginnend bestuurder, moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Luchtbuks

WILNIS Tijdens een grote controle in samenwerking met het Recreatieschap Midden Nederland, heeft de politie een 18-jarige man aangehouden omdat hij een geladen luchtbuks bij zich had.

Zaterdagavond rond 20.40 uur zagen de controleurs het wapen in het gras liggen bij twee mannen, die een motorboot aan het repareren waren op Recreatieterrein Heinhoomsvaart. De 18-jarige eigenaar uit Kockengen verklaarde dat hij het wapen bij zich had om eventueel een klein dier mee te schieten en wist niet dat strafbaar was. De man is aangehouden en het wapen is in beslag genomen.