Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 24-05-2009

Man met luchtdrukwapen aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden omdat hij had geschoten met een luchtdrukwapen.

Door getuigen werd omstreeks 20.10 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat vanuit een raam aan de 2de Daalsedijk geschoten werd met vermoedelijk een luchtdrukgeweer. Ter plaatse belden agenten aan bij de woning waar vanuit geschoten werd. Een 48-jarige man uit Utrecht deed open en bekende direct geschoten te hebben. In de woning van de man troffen de agenten in totaal, drie luchtdrukpistolen en vier luchtdrukgeweren aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De luchtdrukwapens werden in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagavond vond in het park Transwijk een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 20.45 uur kwam een melding bij de politie binnen dat een vrouw beroofd was in het park Transwijk. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige vrouw uit Utrecht aan. Zij gaf aan beroofd te zijn door twee vermoedelijk Marokkaanse jongens die haar tas hadden weggenomen. Agenten hebben aan de hand van het opgegeven signalement nog in de omgeving gezocht maar de verdachte niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel;.: 0900 88 44.

Na achtervolging aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zaterdagavond na een achtervolging een man op een motor aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man zonder helm op een motor over de Bontekoelaan rijden. De agenten besloten de motorrijder te controleren en reden richting de bestuurder. Bij het zien van de politie reed de bestuurder hard weg. Ter hoogte van de Cooklaan reed hij de stoep op en rakelings langs publiek. Hij vervolgde zijn vlucht via de Azielaan in de richting van de Rooseveltlaan.

Ter hoogte van de Alexander de Grotelaan verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Hierop kon de 20-jarige bestuurder uit Utrecht door de agenten worden aangehouden en voor verhoor meegenomen worden naar het bureau. De motorfiets werd in beslag genomen voor onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de motor van diefstal afkomstig is.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie twee minderjarige fietsendieven aangehouden.

Omstreeks 19.50 uur zagen agenten ter hoogte van de Minstraat twee jongens met een fiets slepen. Bij het zien van de agenten gooide het tweetal de fiets neer en renden weg. Na een korte sprint konden de jongens, beiden 13 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. Op het bureau werden hun ouders op de hoogte gebracht.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Plutoniumweg vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 37-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 15.35 uur voor het rode verkeerslicht te wachten ter hoogte van de oprit Wetering naar de Rijksweg A2. Op het moment dat het licht op groen sprong trok de vrouw op. Plotseling werd zij aangereden door een 34-jarige bestuurder uit Den Bosch.

De man had het rode verkeerslicht genegerd en was tegen de zijkant van de auto van de vrouw gebotst. Door de aanrijding raakte een 70-jarige vrouw die als passagier in de auto van de Utrechtse zat, gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor beroving

UTRECHT In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei heeft de politie een man aangehoudenen omdat hij onder bedreiging van een luchtdrukwapen een man had beroofd.

Bij de politie kwam omstreeks 02.45 uur de melding binnen dat een 25-jarige man uit Utrecht in het Wilhelminapark beroofd was van zijn portemonnee. De beroving was door een andere man gepleegd onder bedreiging van een luchtdrukwapen. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte op de Van Limburg van Stierumstraat lopen. Bij het zien van de politie probeerde hij nog weg te lopen richting de Paarlstraat. Hierop werd de

22-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering troffen de agenten een luchtdrukpistool en een mes aan.

Op het bureau werd besloten om een huiszoeking in de woning van de verdachte te verrichten.

In de woning aan de Parkstraat werden twee luchtdrukpistolen, een kapmes, een degen en twee sabels in beslag genomen. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt of de verdachte meerdere beroving heeft gepleegd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Plutoniumweg vond vrijdag 22 mei een aanrijding tussen twee vrachtwagens plaats. Eén man raakte gewond.

Een 24-jarige chauffeur uit Nieuwegein reed omstreeks 10.40 uur met zijn vrachtwagen over de Plutoniumweg. Voor hem reed een andere vrachtwagen. Plotseling remde de wagen voor hem en zag hij zelf geen kans meer op tijd te remmen. Hierdoor botste hij op de achterkant van de vrachtwagen voor hem.

Zijn 24-jarige bijrijder uit Vleuten kwam door de aanrijding bekneld te zitten. Omdat de verwondingen ernstig leken werd gebruik gemaakt van een traumaheli. Nadat de man was bevrijd werd hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.