Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 en 24 mei 2009


Met ruim 1,57 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 46-jarige automobilist uit Hengelo raakte zaterdag 23 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmorgen 23 mei omstreeks 05.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Calslaan in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 46-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,57 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-060294)

Dronken automobilist parkeert auto in sloot

Rijssen

Een 50-jarige automobilist uit Nijverdal werd zaterdag 23 mei aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto heeft bestuurd en met de auto in een sloot tot stilstand was gekomen.

Zaterdagmorgen 23 mei omstreeks 03.45 uur kreeg de politie melding van een auto in de sloot op de Nijverdalseweg in Rijssen. De bestuurder was er van tussen. De politie startte een onderzoek. In de omgeving van de auto trof de politie de bestuurder van de auto aan. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 50-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,98 promille uit. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-060276)

Onwel geworden automobiliste veroorzaakt twee aanrijdingen Rijssen
Een 55-jarige automobiliste uit Markelo veroorzaakte kort achterelkaar twee aanrijdingen. De eerste aanrijding werd gemeld op de Roelf Bosmastraat in Rijssen. Een voor haar rijdende auto moest voor het voorgaande verkeer stoppen, dit werd niet opgemerkt door de vrouw, waarna een aanrijding volgde. De vrouw bleef haar weg vervolgen zonder identiteit bekend te maken. Even later veroorzaakte de automobiliste weer een kop staart botsing op de Markeloseweg. De automobiliste werd aangehouden. Ze werd nagekeken door een verpleegkundige, deze constateerde een herseninfarct. De vrouw werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. (09-059858)

13-jarige joyrider aangehouden Enschede
De politie heeft op vrijdag 22 mei een wel heel jonge automobilist aangehouden. Omstreeks 14.15 uur trof de politie op de Lipperkerkstraat de auto met de jonge bestuurder aan. De 13-jarige jongen bekende de auto te hebben geleend van zijn ouders die niet thuis waren. De jongen had enkele rondjes gereden met de auto op de Lipperkerkstraat. Hij is overgedragen aan zijn ouders. (09-060006)

Met ruim 1,41 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 57-jarige automobilist uit Enschede raakte zaterdag 23 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmiddag 23 mei omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bekumerstraat in Enschede. Bleek dat een 57-jarige automobilist uit Enschede, tijdens het achteruitrijden, tegen een geparkeerde auto aan was gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,85 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-060450)

Fietsendief op heterdaad betrapt Enschede
Een 31-jarige man uit Enschede werd op 23 mei aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een fietsendiefstal.

Zaterdagavond 23 mei zag een oplettende getuige een man een fiets stelen op de Jacobusgang in Enschede. De getuige schakelde direct de politie in. De fietsendief kon worden aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de eigenaar van de fiets te achterhalen. (09-060530)

Man aangehouden na bedreigen met mes Enschede
Een 43-jarige man uit Enschede werd zaterdagavond 23 mei aangehouden op de Zuiderval in Enschede. De man had eerder in een ontmoetingscentrum aan de Wilhelminastraat in Enschede een 46-jarige man bedreigd met een mes. De 43-jarige is voor verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (09-060600)

Met ruim 1,65 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 44-jarige automobiliste uit Enschede raakte zondag 24 mei haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmorgen 24 mei omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 44-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,65 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. (09-060677)

Man aangehouden na rijden zonder rijbewijs Enschede
Een 35-jarige Lossernaar werd zondagmorgen 24 mei aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs een auto bestuurde.

Zondagmorgen 24 mei omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten op de Euregioweg in Enschede een automobilist. De man gaf in eerste instantie een valse naam op en kon zich niet legitimeren. De man werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man toch een legitimatiebewijs te hebben. Het bleek te gaan om een 35-jarige Lossernaar. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het niet op de eerste vordering tonen van een identiteitsbewijs. (09-060679)

Twee fietsendieven aangehouden op heterdaad Enschede
Een 14-jarige jongen uit Delden en een 19-jarige man uit Enschede werden op 24 mei aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens diefstal van drie fietsen.

Zondagmorgen 24 mei zagen surveillerende agenten twee personen slepen met gestolen fietsen. Het tweetal, een 14-jarige jongen uit Delden en een 19-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. De fietsendieven zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de eigenaren van de fietsen te achterhalen. (09-060686)

Dronken fietser veroorzaakt aanrijding Nijverdal
Een dronken fietser heeft op zaterdag 23 mei omstreeks 02.15 uur op de Achter de Keizer een aanrijding veroorzaakt. De man, een 31-jarige Nijverdaller fietste zwaar onder invloed tegen een geparkeerde auto aan. De man is ter ontnuchtering meegenomen naar het politie bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-060257)

Brand aangestoken bij woning, politie zoekt getuigen Enschede
Op het terras van een woning aan de Rembrandtlaan in Enschede werd op zondagmorgen 24 mei brand gesticht. De politie is op zoek naar getuigen.

Zondagmorgen 24 mei omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een brand aan de achterzijde van een woning op de Rembrandtlaan in Enschede. De bewoner werd omstreeks 03.00 uur wakker van een sterke brandlucht en belde direct 112. De brand kon snel geblust worden en erger werd voorkomen. De woning heeft door de brand veel schade opgelopen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brandstichting. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-060691)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en moet rijbewijs inleveren Almelo
Een 39-jarige automobilist uit Vriezenveen raakte vrijdag 22 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een ongeval veroorzaakte.

Vrijdagmiddag 22 mei omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Bleek dat een 24-jarige automobiliste uit Vriezenveen voor het verkeerslicht stil stond. Dit werd niet opgemerkt door een achterop rijdende automobilist. Een aanrijding was het gevolg en de veroorzaker ging er van tussen, zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie startte een onderzoek. De veroorzaker, een 39-jarige man uit Vriezenveen, kon in zijn woning worden aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,10 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Tegen hem zal ook proces-verbaal worden opgemaakt voor het verlaten van plaats van ongeval. (09-060086)

Twee mannen aangehouden voor poging winkeldiefstallen Enschede
Een 19-jarige man uit Brummen en een 48-jarige man uit Zutphen werden vrijdag 22 mei aangehouden, omdat zij getracht hadden goederen te stelen uit een winkel aan de Klanderij in Enschede. Het tweetal was in het bezit van geprepareerde diefstal tassen. Ze worden verdacht van meerdere pogingen van winkeldiefstal. Het tweetal is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-060126)

Man aangehouden na mishandeling Vriezenveen
Een 21-jarige man uit Borne werd op vrijdag 22 mei aangehouden, omdat hij een 40-jarige man uit Vriezenveen had mishandeld op een parkeerplaats op de Schout Doddestraat in Vriezenveen. De twee mannen hadden ruzie over het parkeergedrag daar. De 40-jarige kreeg een had voorwerp in zijn gezicht gegooid door de 21-jarige en moest zijn verwoning laten behandelen door een arts. De 21-jarige werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-060137)

Met ruim 1,72 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 23-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 22 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een ongeval had veroorzaakt.

Vrijdagavond 22 mei omstreeks 20.30 uur deed een 26-jarige eigenaar van een auto op de J.H.W. Robersstraat in Enschede een vervelende ontdekking. Bleek dat zijn geparkeerde auto was aangereden door een andere auto. De automobilist was er van tussen, maar het kentekenplaat was van de veroorzaker achtergebleven door de aanrijding. De politie startte een onderzoek. De eigenaar van de auto kon in zijn woning worden aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,72 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-060162)

Man aangehouden na belediging politieagenten Goor
Een 28-jarige man uit Goor werd zaterdag 23 mei aangehouden, omdat hij een middelvinger uit stak naar politieagenten. De agenten reden omstreeks 01.40 uur een terras aan de Kerkstaat in Goor voorbij. Vanaf het terras vond de man het nodig een middelvinger op te steken. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-060258)

Vrouw aangehouden na schieten met luchtbuks Wierden
Een 49-jarige vrouw uit Wierden werd zaterdagmorgen 23 mei aangehouden, omdat zij met een luchtbuks op een vakantiewoning had geschoten. Een langslepende burenruzie is mogelijk de oorzaak van het schietincident. In de naastgelegen vakantiewoning worden gedurende lange tijd Poolse mensen gehuisvest, waarbij veel (geluids)overlast wordt veroorzaakt. Het werd de vrouw allemaal even te veel waardoor ze met een buks op de woning heeft geschoten. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft de buks in beslag genomen. Na verhoor mocht de vrouw het politiebureau verlaten. Ze zal zich moeten verantwoorden bij Justitie. (09-060378)