Politie Gelderland-Zuid

Winkelpersoneel en omstanders houden dief aan

Tiel, 24-05-2009 o Met vereende krachten en door moedig handelen hebben winkelpersoneel van een supermarkt en enkele omstanders zaterdagmiddag op de Kranshof in Tiel een vermoedelijke winkeldief het ontsnappen belet en aangehouden. Rond 16.10 uur kregen surveillerende politieagenten de melding van een agressieve winkeldief door en gingen snel ter plaatse. Daar troffen ze ter hoogte van Grotebrugse Grintweg met de Perserij een man op de grond, die door vijf personen in bedwang moest worden gehouden.

Winkelpersoneel was er getuige van dat de verdachte, een 33-jarige inwoner van Tiel, goederen in een tas deed en vervolgens de kassa passeerde zonder te betalen. De bedrijfsleider sprak de man hierop aan en vertelde hem dat hij was aangehouden. Hier had de verdachte kennelijk geen zin in en zette het op een lopen. Enkele medewerkers van de supermarkt probeerden hem tegen te houden, maar werden op grove wijze weggeduwd. Eenmaal buiten werd de 33-jarige door een oplettende burger bij de benen gepakt. De man krabbelde echter toch overeind en rende er wederom vandoor. Een andere burger wist hem na achtervolging te pakken te krijgen. Gezamenlijk wisten burgers en personeel de man onder controle te houden tot de komst van de politie.

In verzekering
De agenten namen de verdachte, die door het hele gebeuren enkele schaafwonden op had gelopen, van hen over en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is de Tielenaar kort gehoord en is in verzekering gesteld.
Namens de supermarkt wordt aangifte gedaan. Het onderzoek wordt voortgezet, onder meer met het opnemen van getuigenverklaringen. (08)

Laatst gewijzigd 24-05-2009 11:27 | © Regio Gelderland-Zuid |