Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 24-05-2009

Politie houdt drie verdachten aan bij flinke vechtpartij Heuvelring

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 04.00 uur fors moeten optreden bij een flinke vechtpartij op de Heuvelring. Daarbij werden drie aanhoudingen verricht.

Bikers in het horecatoezicht zagen diverse personen vechten. Toen ze een 21-jarige Tilburger arresteerden, keerde een grote menigte zich tegen de agenten. Daarop werd besloten assistentie van collega's, waaronder hondengeleiders, in te roepen. Gezamenlijk werd een linie gevormd en waren de agenten genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. Vanuit het publiek werd met stoelen, flesjes en blikjes gegooid. Een 19-jarige Tilburger spuugde en sloeg richting agenten; een 18-jarige Roosendaler ging een agent te lijf en bedreigde hem. Nadat de rust was teruggekeerde, konden deze twee mannen alsnog worden aangehouden. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Los van bovengenoemde aanhoudingen werden nog vier stappers
gearresteerd wegens niet opvolgen van bevel of vordering, vernieling, mishandeling en belediging.

Dronken Tilburger fietst over vluchtstrook A58

TILBURG: Een 45-jarige Tilburger is zondagmorgen rond 02.30 uur aangehouden, omdat hij dronken op zijn fiets over de vluchtstrook van de A58 reed. Surveillerende agenten zagen tot hun verbazing de man - zonder verlichting - over de snelweg slingeren. Ze lieten hem blazen en daaruit kwam een score van 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Ook kreeg de Tilburger een proces-verbaal. Hij verklaarde dat hij op weg naar huis kennelijk ergens verkeerd gereden was.

Eindhovenaar bedreigt conductrice en treinreizigster

TILBURG: De politie heeft op het NS-station zondagmorgen rond 03.00 uur een 52-jarige man uit Eindhoven gearresteerd wegens bedreiging. De dronken man lag te slapen in de trein toen een conductrice de man wilde wekken om zijn vervoersbewijs te controleren. Hij reageerde erg agressief en bedreigde de vrouw. Dat deed hij ook bij een reizigster. Gealarmeerde agenten hebben de Eindhovenaar meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan.

Politie houdt Tilburger aan na mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft rond 22.30 uur een 42-jarige Tillburger aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Dat gebeurde op het Besterdplein/Gasstraat. Een getuige zag hoe een vrouw diverse malen werd geslagen. Het slachtoffer hield daar een flinke bloedneus aan over en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De Tilburger is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Knaap probeert fiets te stelen in Goirle

GOIRLE: Een 15-jarige jongen uit Tilburg is zaterdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Wim Rotherlaan, nadat hij had geprobeerd een fiets te stelen die stond geparkeerd aan de Bergstraat. De eigenaar ervan was daar in en woning om iets af te geven en had zijn fiets niet op slot gezet. Hij zag op enig moment twee knapen voorbijkomen en naar zijn fiets kijken. Plotseling wilde een van hen de fiets pakken, maar de eigenaar riep dat hij eraf moest blijven. De jongen ging er snel vandoor. Samen met enkele omstanders kon de eigenaar van de fiets de knapen achterhalen. De 15-jarige jongen is op het bureau verhoord en zal waarschijnlijk worden verwezen naar bureau HALT voor een passende straf.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-05-2009 11:00 | © Regio Midden en West Brabant |