Politie Gelderland-Midden

Politie houdt verdachte inbraak aan

Publicatiedatum: 24-5-2009 12:56:17

ARNHEM - De politie heeft zaterdag 23 mei een 25-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in de wijk Klarendal. Omstreeks 07:45 uur kreeg de politie een melding van inbraak in een woning. Ter plaatse troffen zij de verdachte in de woning aan. De politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-070743)


Bromfietscontrole in centrum Arnhem

Publicatiedatum: 24-5-2009 12:55:51

ARNHEM- De politie heeft op zaterdag 23 mei op twee locaties in Arnhem een controle uitgevoerd op het naleven van de gedragsregels door de bestuurders van bromfietsen en op de constructiesnelheid en inrichtingseisen van hun voertuigen.
Bij de controle werden twee motorrijders, drie bikers en zes agenten ingezet. Over het algemeen werd er door het publiek goed gereageerd op de controle. Vooral in het centrum waardeerde het publiek het bijzonder dat de "snelle" jongens van het fietspad werden gehaald. Eén bestuurder negeerde echter het stopteken en reed in op een agent. Deze raakte gewond aan zijn knie en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. De bestuurder van de bromfiets wordt behalve het negeren van een ambtelijk bevel ook mishandeling ten laste gelegd.
Een aantal bestuurders bleek bij controle vonnissen te hebben openstaan. Eén bestuurder koos voor het betalen van openstaande boetes ter hoogte van 550 euro in plaats van een aantal dagen vervangende hechtenis. Een andere bestuurder bleek nog 87 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Ook deze bestuurder werd aangehouden en overgebracht voor het uitzitten van zijn straf.
Het eindresultaat van de controle is als volgt: 11 bestuurders konden geen rijbewijs tonen.

1 bestuurder kon geen kentekenbewijs tonen
3 bestuurders droegen geen helm
12 bromfietsen konden sneller rijden dan de constructiesnelheid toeliet

2 bestuurders negeerden het rode verkeerslicht
1 bestuurder van een bromfiets was jonger dan 16 jaar. 6 bestuurders maakten gebruik van het fietspad in plaats van de rijbaan

1 automobilist parkeerde bij een parkeerverbod
1 bromfiets had geen werkende voorrem

1 bestuurder van een bromfiets belde niet handsfree
1 automobilist belde niet handsfree
Binnenkort wordt weer een dergelijke controle georganiseerd. (09-070957)