Politie Gelderland-Midden

Aanhouding na mishandeling 83-jarige vrouw

Publicatiedatum: 24-5-2009 13:10:45

DE STEEG - De politie heeft zaterdag 23 mei een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de keel dicht te hebben geknepen bij een 83-jarige vrouw uit De Steeg.
Omstreeks 17:15 uur was de vrouw aan het eten toen de bel ging. Toen zij de deur opende, stormde een onbekende man binnen. Terwijl de man naar binnen kwam, zou hij de keel van de 83-jarige vastgegrepen hebben. De verdachte kneep de keel van de oude vrouw een tijdje dicht waarna hij er weer vandoor ging. De vrouw heeft vervolgens haar familie en de politie in kennis gesteld. Omstreeks 17:50 uur kon de 33-jarige Utrechtenaar worden aangehouden. Hij liep bebloed en in verwarde toestand op de Parkweg. De man was plots uit een tuin gekomen en tegen een auto gebotst. Toen de politie ter plaatse kwam, verklaarde de man dat hij zich niets meer kon herinneren en dat hij LSD had gebruikt. Later verklaarde de man spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. De Utrechtenaar werd aangehouden. Vervolgens kwam de aangifte van de 83-jarige vrouw binnen en kon de man hieraan gelinkt worden. Tegen de Utrechtenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Justitie beslist wat er verder met hem gaat gebeuren. (09-070956)


---

Arnhemmer gewond na vechtpartij

Publicatiedatum: 24-5-2009 13:08:39

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei drie verdachten aangehouden in verband met de mishandeling van een 21-jarige Arnhemmer. Dit gebeurde omstreeks 01:30 uur in de Luthersestraat in Arnhem. De mannen zijn afkomstig uit Doorwerth en Arnhem en zijn 19 en 18 jaar oud. In een uitgaansgelegenheid zou de 21-jarige man geslagen en met een glas gestoken zijn. De aanleiding hiervoor is niet duidelijk. De 21-jarige is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt wat er is gebeurd en welke betrokkenheid de drie aangehouden mannen hebben. (09-071122)