Politie Noord- en Oost Gelderland
Apeldoorn - Inbrekers op heterdaad betrapt


In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei ontving de politie rond 01:00 uur een melding van een getuige over een vermoedelijke inbraak in een nieuwbouw appartementencomplex aan Kanaal Noord. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en heeft twee verdachten aangehouden.


Vlak na de eerste melding is er een bestelbus gesignaleerd die wegreed vanaf het terrein. Beide verdachten zijn in het desbetreffende bestelbusje op de Molenstraat staande gehouden door de politie. Het busje bleek gevuld met allerlei gereedschappen. Nader onderzoek wees uit dat deze ontvreemd waren vanaf het bouwterrein. De verdachten, twee mannen uit Veenendaal van 32 en 41 jaar oud, zijn ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - Conflict op Leienplein


In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei, rond 04:00 uur, hebben meerdere politiemensen moeten ingrijpen bij een conflict tussen twee groepen op het Leienplein in Apeldoorn. Ook was de inzet van politie hondengeleiders en een hond nodig om mensen op afstand te houden. Er zijn twee mensen aangehouden.


De politie probeerde de ruzie makende partijen te scheiden, waarbij een 20-jarige man uit Apeldoorn de confrontatie bleef opzoeken en weigerde zich weg te laten sturen. Hij is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bleef de sfeer gespannen en werd er opnieuw door een man een klap uitgedeeld aan een ander. De politie wilde de man die geslagen had staande houden, maar werd daarbij ernstig belemmerd door een 18-jarige Apeldoornse. Toen ze door de politie werd weggetrokken beledigde zij de politie en is ze aangehouden.


De man en de vrouw zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en na enkele uren in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - Diefstal uit schuur en vakantiehuisje


Zaterdag 23 mei is een schuur aan de Gaasterland in Apeldoorn opengebroken. Er is ondermeer, gereedschap, antiek speelgoed en een hoeveelheid DVD's gestolen.


De inbraak vond plaats tussen 16:30 en 22:30 uur, terwijl de bewoners weg waren. Bij de inbraak is een deur geforceerd.


Ook is er zaterdag 23 mei ingebroken in een vakantiehuisje op een bungalowpark aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo. Hierbij zijn ondermeer sleutels, een portemonnee en een paspoort gestolen.


Deze inbraak vond plaats tussen 10:00 en 15:00 uur. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie stelt een onderzoek in en naar beide inbraken en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.


Apeldoorn - Man verzet zich tegen aanhouding


In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei sprak de politie een 35-jarige man uit Apeldoorn aan op het feit dat hij tegen een winkelruit stond te plassen. De politie wilde hem hiervoor bekeuren en vroeg de man om een ID-bewijs. Toen hij deze niet kon tonen is de man aangehouden.


De man verzette zich hiertegen en moest geboeid worden afgevoerd. Hij is ingesloten voor nader verhoor en zondagochtend in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man voor wildplassen, niet tonen van een ID en verzet tegen aanhouding.


Apeldoorn - Man aangehouden na mishandeling en vernieling


Een 24-jarige man uit Apeldoorn is zaterdag 23 mei aangehouden op verdenking van het uitdelen van een klap aan een medewerker van een coffeshop aan de Asselsestraat en het vernielen van een ruit van dezelfde zaak.


De politie ontving even na 10:00 uur een melding over het incident. De 24-jarige man zou boos geweest zijn over het feit dat hij had moeten wachten totdat de coffeeshop geopend werd. De man is korte tijd later door de politie aangetroffen en aangehouden op de Ovenbouwershoek. Hij is ingesloten voor nader verhoor en in de loop van de dag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN



---- --