Politie Kennemerland

Slachtoffer overleden door steekwonden

IJmuiden, 24-05-2009 o In aanvulling op het persbericht van 23/5 omtrent het door misdrijf overlijden van een man in de Roerstraat in IJmuiden kan het volgende worden meegedeeld.

De identiteit van het slachtoffer is vastgesteld. Het gaat om een 31-jarige man uit Wijk aan Zee. Uit de sectie is naar voren gekomen dat het slachtoffer aan de gevolgen van toegebrachte steekwonden is overleden.

Tijdens het ingestelde rechercheonderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer kort voor zijn aantreffen in een woning aan de Roerstraat de verwondingen heeft opgelopen. Hij heeft die woning verlaten en is in de achtertuin in elkaar gezakt.

Onbekend is nog wat er in de woning is voorgevallen en wie daar bij betrokken zijn. Wel is een 37-jarige man die zich op 23 mei op het politiebureau meldde aangehouden en ingesloten. Onderzocht wordt wat zijn betrokkenheid precies is geweest. Hij zal op dinsdag 26 mei worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op 23 mei is onderstaand bericht bekend gemaakt:

Man door misdrijf om het leven gekomen

Na een alarmmelding troffen politieagenten op vrijdag 22 mei omstreeks 20.00 uur in de Roerstraat ter IJmuiden een gewonde man. Aan de man is direct eerste hulp verleend en hij is vervolgens met een ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Daar is hij kort na aankomst overleden.

De plaats waar het slachtoffer is gevonden is afgezet en er wordt door politiemedewerkers forensisch onderzocht.

Het slachtoffer is door een misdrijf om het leven gekomen. Op 23 mei zal sectie worden verricht.

Op dit moment is nog onbekend wat de toedracht en achtergronden van het misdrijf zijn en wie er bij zijn betrokken. Er is door de politie Kennemerland een team grootschalig onderzoek opgestart die het verdere onderzoek verricht.