Politie Brabant-Noord

Met alcohol op achter het stuur

Regio, 24-05-2009

Schijndel - Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur is in zijn woning een 36-jarige man uit Schijndel aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van ongeval zonder zich bekend te maken. Een oplettende getuige zag hoe de man in De Gasthuisstraat een paaltje raakte en onder invloed van alcohol leek te zijn. De man had inmiddels zijn 73-ajrige vader opgetrommeld, die zich voor de bestuurder uitgaf. De melder had een duidelijk signalement van de bestuurder doorgegeven, dus de politie wist dat de 73-jarige man niet gereden had. De 36-jarige man werd thuis opgezocht en blies 1096 ug/l, bijna vijf keer meer dan toegestaan. Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit was tien jaar geleden al ingevorderd voor het rijden onder invloed. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Sint Oedenrode -In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 47-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Schijndelseweg voor het rijden onder invloed. De man had bijna twee keer te veel gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

's-Hertogenbosch - Zaterdag in de vooravond is een 21-jarige Bosschenaar aangehouden op de N279 voor rijden onder invloed en door rood licht. De man reed door rood licht, met een aanrijding tot gevolg. Het bleef bij materiële schade. De Bosschenaar blies 430 ug/l en is overgebracht naar het bureau.

Boxtel - Zaterdag op zondagnacht is op de Bosscheweg een 22-jarige bestuurder uit Oisterwijk aangehouden voor rijden onder invloed. De man zo'n 470 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Vught -Op de Sparrendaalsweg is zaterdag op zondagnacht een 17-jarige brommerrijder uit Haaren bekeurd voor het rijden onder invloed. De jongen blies 350 ug/l en kreeg een proces-verbaal en rijverbod.

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige bestuurster uit Rosmalen aangehouden in de Visstraat voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval zonder zich bekend te maken. De vrouw reed met haar auto tegen een prullenbak en wilde wegrijden. Agenten konden haar aanhouden en ze blies 530 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd, ze kreeg een rijverbod van zeven uur en een boete.

Sint Anthonis - In de nacht van zaterdag op zondag is een 28-jarige bestuurder uit Meijel op de Breestraat aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 685 ug/l en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drunen - In de nacht van zaterdag op zondag is een27-jarige bestuurder uit Drunen aangehouden voor rijden onder invloed. De man kon na een korte achtervolging aangehouden worden. De man blies 780 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevoerd en proces-verbaal is opgemaakt.

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een26-jarige Bosschenaar aangehouden op de Bosschebaan voor het rijden onder invloed. De man blies 340 ug/l is na verhoor met een boete en een rijverbod heengezonden.