Politie Gelderland-Zuid

Bloedblok na aanrijding letsel

Kerkdriel, 24-05-2009 o Zaterdagavond rond 22.40 uur werd een surveillance-eenheid aangestuurd naar de Kerkstraat. Daar zou een aanrijding met gewonden hebben plaatsgevonden, een auto zou aan de linkerkant van de weg op de kop liggen. Ter plaatse aangekomen, bleken de ruiten van de auto inmiddels met een lifehammer te zijn ingetikt. De drie inzittenden waren uit de auto, omstanders hadden zich over hen ontfermd. Naast politie kwamen ook brandweer en ambulancedienst naar Kerkdriel.

Twee personen, waaronder de bestuurder, hadden verwondingen opgelopen en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. In verband met de regel 'botsen is blazen' was bij de bestuurder op straat al een eerste blaastest afgenomen. Die gaf een "F" aan, doorgaans indicatie voor aanzienlijk alcoholgebruik. Omdat de man vervolgens minder aanspreekbaar was en medische zorg nodig had, kwamen agenten met een bloedblok naar het ziekenhuis in Den Bosch.

Horen met tolk
De verdachte is vermoedelijk een 20-jarige Pool. In het ziekenhuis is een korte verklaring van hem opgenomen met behulp van een tolk. Omdat de man geen identiteitspapieren kon overleggen, is hij na behandeling meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Zijn identiteit moet zondag verder worden vastgesteld en geverifieerd. Ook zal het rijbewijs, als hij deze bezit, moeten worden ingevorderd. Daarnaast vindt verder verhoor over de aanrijding plaats.

Sporenonderzoek
Politiemensen van de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) hebben op de ongevalslocatie technisch sporenonderzoek gedaan, aan de auto en aan de weg. Ook hebben agenten verklaringen opgenomen van diverse getuigen. Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is, gaat verder.
(08)