Ingezonden persbericht


Unieke expositie van Vietnamese kunst met Hemelvaart & Pinksteren bij Circle Art Next in Diepenveen

Bezoek op hemelvaartsdag, zondag 24 mei en op eerste en tweede Pinksterdag de prachtige expositie van kunst uit Vietnam en bewonder de originele Vietnamese Laqcuer painting en de prachtige gekleurde houtsnedes van kunstenaars als Phong, Ngoc en andere Vietnamese kunstenaars.

De expositie is samengesteld door Karin Nikkessen en Arne Keuning uit Diepenveen. Inspiratie voor de expositie hebben ze opgedaan door hun reis afgelopen winter naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Daar hebben ze Vietnamese kunstenaars ontmoet, ateliers van kunstenaars bezocht en zich verdiept in de techniek van Lacquer Paintings. Samen zijn ze de initiatiefnemers achter Circle Art Next.

De techniek van Lacquer Paintings levert prachtige kunstwerken op die uniek zijn in hun presentatie, door het harde strakke oppervlak, de bijzondere dieptewerking en de opvallend warme kleuren en nuanceringen. Naast Lacquer ("lak") zijn de kunstwerken voorzien van materialen als eierschalen, schelpen, bladgoud en zilver.

Naast Laquer Paintings tonen we ook de bijzondere en kleurrijke houtsnedes van de Vietnamese kunstenaar Ngoc.

Expositiedagen en openingstijden:


. donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag)

. zondag 24 mei

. zondag 31 mei (1e Pinksterdag)

. maandag 1 juni (2e Pinksterdag)

Iedereen is van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is vrij.

Adres expositie:

Molenweg 23
7431 BG Diepenveen
(Bekijk adres op kaart & plan route)

Over Circle Art Next

Circle Art Next is een parttime kunstbedrijf, opgezet uit liefde voor de kunst. Al meer dan 5 jaar organiseren Karin Nikkessen en Arne Keuning exposities bij hun thuis. Iedere expositie kiezen zij een inspirerend thema en richten ze hun huis hiermee in.

Karin Nikkessen werkt in het dagelijks leven als leerkracht op de Deventer Montessori School en Arne Keuning is projectmanager internet.

Meer informatie over de expositie, foto's van bezoek aan kunstenaars in Hanoi en de uitnodiging zijn te vinden op http://www.circle-art-next.nl/