Socialistische Partij

zondag 24 mei: Fotojournalist Sameh A. Habeeb over Gaza

13-05-2009 * Tussen 27 december 2008 en 18 januari 2009 richtte Israël verwoesting aan in de Gazastrook. Ruim 1500 mensen, grotendeels burgers, vonden de dood. De bommen en de media zwijgen, maar het leed in het nog altijd omsingelde en afgegrendelde Gaza is nog niet geleden. Fotojournalist en vredesactivist Sameh A. Habeeb zat in Gaza ten tijde van de aanval en deed verslag voor media in binnen- en buitenland. Zondag 24 mei komt hij op uitnodiging van de SP naar Groningen.

Hij zat midden in de bommenregen en deed verslag. Sameh A. Habeeb werkte onder andere voor het NCRV-programma Netwerk. In 'Gaza, the untold story, siege war and siege' herinnert hij zijn publiek aan wat er voorafging aan de bombardementen: de bezetting, de vergrendeling van het gebied die de economie en het openbare leven in Gaza lamlegde. Hij vertelt het schrijnende verhaal achter de cijfers en analyses, van de mannen vrouwen en kinderen van Gaza.

Habeeb: "Meer nog dan hulpgoederen hebben de Gazanen een politieke oplossing nodig die hen in staat zal stellen om in alle rust en vrede het leven op te pakken." Habeeb doet een oproep aan de internationale gemeenschap maar ook aan haar burgers om hier actief aan bij te dragen.

Kom zondag 24 mei ook. We beginnen om 15.00 uur, SP-pand Nieuwe Boteringestraat 74. De voertaal is Engels.