Gemeente Alkmaar


Dinsdag 19 mei 2009

Doe mee aan de Farm-O-Lympics op Stadsboerderij De Hout!

Zondag 24 mei is het landelijke Kinderboerderijdag. Ook op Stadsboerderij De Hout wordt dit gevierd. Voor jong en oud is er tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te doen met het thema 'Dier in beweging'. Ook wethouder Wim van Veen (Dierenwelzijn) bezoekt vanaf 14.30 uur de Stadsboerderij om mee te doen aan de Kinderboerderijdag.

Alle kinderen kunnen meedoen met diverse spelletjes zoals steltlopen, zaklopen, eierlopen en bliklopen: de zogenaamde Farm-O-Lympics, gebaseerd op de beweging van een dier. De kinderen die deze Farm-O-Lympics volbrengen, krijgen een mooie diploma! Ook kunnen kinderen naar hartenlust knutselen, een vleermuis maken van een eierdoos, kleurplaten kleuren én eigen buttons maken. Voor de stoere kinderen met veel spierballen is er 'vleermuis hangen'. En een lekker glas frisse limonade staat klaar.

Naast de activiteiten maken diverse standjes op het gezellig versierde pleintje, met een collectie klompen, klompenmakerspullen en branden van namen in klompen en Stichting Wereld Natuurfonds deze middag compleet!

Vanaf 11 mei is de Stadsboerderij weer de héle week geopend en kan er weer volop genoten worden van de dieren en de prachtige omgeving. Er is volop jong leven dat dartelt op de wei, er zijn biggetjes, een zoetwaterterrarium en nog véél meer. Tot ziens op de boerderij!



Gemeente Alkmaar