Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, 20 mei 2009

VAN ROLZEGEL TOT COMPUTERKUNST

Zondag 24 mei verzorgt drs. Paulina de Nijs, kunsthistorica en directeur van het Grafisch Museum een lezing over de geschiedenis van de grafische kunst. In de lezing komen ontwikkelingen op grafisch gebied aan bod, beginnend in de Oudheid met spijkerschrift, hiërogliefen en rolzegels en eindigend met technieken als zeefdruk en computerkunst. Uiteraard krijgt de uitvinder van de boekdrukkunst, Gutenberg, daarbij speciale aandacht.

Over de ontwikkeling van de grafiek valt veel te vertellen, zoveel zelfs dat er diverse musea in het land zijn die zich specialiseren in dit thema. Om in vogelvlucht een overzicht te bieden van de vele ontwikkelingen op dit gebied, verzorgt Paulina de Nijs aanstaande zondagmiddag in het Grafisch Museum een lezing. Uiteraard wordt de lezing geïllustreerd met mooi beeldmateriaal en is het vooraf of na afloop mogelijk in het museum te bekijken op welke machines de verschillende druktechnieken werden uitgevoerd.
De lezing begint om 14.00 uur en duurt tot ca. 15.30 uur Deelname kost ? 3,50 (plus entree). Het Grafisch Museum Groningen is geopend van 13.00-17.00 uur. Het museum bevindt zich aan de Rabenhauptstraat 65 in Groningen, 050-5256497 en www.grafischmuseum.nl. Volwassenen ? 4,-; kinderen ? 3,-; gezinskaart ? 10,-

---