Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Architectuurcentrum Aorta presenteert:

Fietsen langs architectonische statements en Romeinse structuren

Zondag 24 mei - 14:00 uur

Architectuurcentrum Aorta organiseert een excursie per fiets door het stadsdeel Leidsche Rijn.

In Leidsche Rijn hebben de weilanden van voorheen plaatsgemaakt voor de grootste nieuwbouwwijk van Utrecht. Waar de Romeinen ooit hun castellum en badhuizen bouwden, is nu een scala aan architectonische stijlen te vinden. Expressieve bouwwerken, historiserende woningen en cultuurhistorische structuren wisselen elkaar af. Ondanks felle kritieken op VINEXwijken, wordt er in Leidsche Rijn al ruim tien jaar met overgave gewoond en gebouwd. Fiets mee met Aorta-gids Martin de Jong en oordeelt u zelf!

Tijdens de fietstocht krijgt u uitleg over de opzet van Leidsche Rijn, de verschillende deelgebieden en de afzonderlijke gebouwen. De route gaat langs projecten in de oudste delen van Leidsche Rijn: Langerak en Parkwijk. Hier komen onder andere aan bod: het warmteoverdrachtstation van NL architects, het voorzieningencentrum van awg architecten, Het Gebouw van Stanley Brouwn, de school van Wiel Arets en de Kersentuin.

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ca. 2 uur
Vertrekpunt: bij Engelse Pub The Guardian, Van Sijpesteijnkade 1, nabij NH Hotel, te Utrecht.


Deelname excursie: 9,50 euro / Vrienden van Aorta, studenten, CJP, 65+ en U-pas: 8,00 euro. De eventuele huur van een fiets is hierbij niet inbegrepen. Inschrijving en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

De rondleiding maakt deel uit van het rondleidingenprogramma van architectuurcentrum Aorta langs (moderne) architectuur en landschapsarchitectuur in Utrecht. Het programma staat op onze website: www.aorta.nu .

Architectuurcentrum Aorta is voor publiek geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en telefonisch bereikbaar binnen kantooruren en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Noot voor de redactie -