Socialistische Partij Rotterdam

De invloed van Brussel op Rotterdammers

19-05-2009 * Zondagmiddag 24 mei kunnen Rotterdammers in gesprek gaan met SP-lijsttrekker Dennis de Jong over de invloed van Brussel op Rotterdammers. De SP voert deze week op verschillende plaatsen in Rotterdam campagne voor de Europese verkiezingen.

De Rotterdammer Dennis de Jong vertelt waarom de Europese verkiezingen van 4 juni zo belangrijk zijn en waarom Nederland minder Brussel wil. Een andere Rotterdamse kandidaat, Jessica van Ruitenburg, en raadslid Leo de Kleijn gaan in gesprek over de invloed van Brussel op Rotterdammers, bijvoorbeeld als het gaat om de thuiszorg en de haven. De middag vindt zondag 24 mei plaats van 16.00 tot 18.00 uur in de White Elephant, aan West Kruiskade 73 b. De middag wordt afgesloten met muziek van The Edukators en de toegang is gratis.

Deze week gaan alle SP-raadsleden en andere SP-ers ook campagne voeren voor minder Brussel; aanstaande dinsdag in Vreewijk. Vanaf 19.15 verzamelen ze bij Wijkgebouw de Brink en gaan ze met de actie Retour Afzender langs de deuren, waarbij bewoners kunnen invullen waar Brussel zich wel en niet mee mag bemoeien. Donderdag is de SP vanaf 10 uur te vinden op het strand van Hoek van Holland bij de opening van het strandseizoen.