Ingezonden persbericht


De 13e Sdu The Hague Royal Ten trekt dit jaar een recordaantal lopers.

Opvallende stijging van business teams dankzij de nieuwe sponsor Sdu Uitgevers

De Sdu The Hague Royal Ten, ook bekend als het rondje om het Paleis, is populairder dan ooit. Ruim 3000 lopers doen dit jaar mee: jong en oud, managers en advocaten, wedstrijdlopers en recreanten gaan zondag 24 mei van start op een van de drie afstanden die deel uitmaken van de populaire Sdu The Hague Royal Ten. Het circuit is ronduit koninklijk met als centraal punt Paleis Huis Ten Bosch.

De bekende Haagse uitgeverij Sdu Uitgevers heeft dit jaar voor het eerst haar naam verbonden aan de bekende Royal Ten Loop in Den Haag. Marieke Cambeen, directeur Sdu Uitgevers licht toe: "Sdu Uitgevers wil graag de komende jaren zich inzetten om de SduThe Hague Royal Ten verder uit te bouwen en meer bekendheid te geven. Bovendien stimuleren we zo op een leuke manier de gezondheid en sportiviteit van onze eigen medewerkers en onze relaties. We hebben zelfs een team dat uit de Sdu Uitgevers' kids en hun schoolvriendjes bestaat. Maar het grote enthousiasme waarmee de zakelijke teams zich hebben gemeld, heeft ons zelfs verrast. Er doen dit jaar maar liefst 54 zakelijke teams mee! "

Steeds meer Nederlanders lopen hard en niet zo weinig ook. De populariteit van de sport blijkt uit de groei van van loopevenementen zoals de CPC Loop, de Dam tot Dam loop en de Marathon van Rotterdam. Uit onderzoek van het WJF Mulier Instituut blijkt 1 op de 10 Nederlanders minimaal een keer per week loopt. Maar liefst 1.3 miljoen renners doen jaarlijks mee aan een loopevenement.

De stijgende populariteit van de loopevenementen wordt verklaard door twee trends volgens Louran van Keulen, Adjunct Directeur KNAU:" Hardlopen is niet meer iets individueels, maar wordt steeds meer in groepsverband beoefend. Vooral de zogenaamde business teams worden steeds populairder! Een tweede trend is dat er in verhouding ook steeds meer vrouwen zijn gaan lopen. Er lopen nu ongeveer evenveel mannen als vrouwen."

Op korte afstanden zijn het altijd nog wel de mannen die de snelste tijden neerzetten. Het parcoursrecord van 27,58 seconde zou dit jaar wel eens verbroken kunnen worden door sterlopers Daniel Mukche, Luwis Masunda en Silas Kiplagat. De Sdu The Hague Royal Ten is een prestatiegerichte en een recreatieve hardloopwedstrijd die één keer per jaar wordt georganiseerd rond het Paleis Huis Ten Bosch met als start- en finishlocatie de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Meer informatie over de route, de afstanden en de tijden kunt u vinden op www.royalten.nl.