Ingezonden persbericht


Racen tegen kanker, steun Renger van der Zande voor goed doel

Op zondag 24 mei zijn 10 zieke kinderen (RAC coureurs) met steun van de Stichting Racing Against Cancer uitgenodigd om in het zonnetje gezet te worden op het kartcircuit in Oss. Tijdens de races voor de Chrono Dutch Rotax Max Challenge zal voor even een glimlach op hun gezicht getoverd worden. Renger van der Zande, autocoureur en voormalig topkarter, zal met de RAC coureurs/kinderen in een duokart het circuit verkennen.

Download hi-res image
We staan er maar weinig bij stil, maar kanker als bedreigende ziekte manifesteert zich soms al op vroege leeftijd. En dat dit een grote invloed heeft in het leven van jonge kinderen en hun gezinnen behoeft geen betoog. Als gezonde en succesvolle topsporter in de autosport heeft Renger met overtuiging ja gezegd tegen een initiatief van de Stichting Racing Against Cancer. Met een duokart zal hij jonge zieke kinderen de snelheidsbeleving bieden waar hij zelf zo gepassioneerd door is.

Binnen het programma van een officiële racedag op het circuit in Oss, neemt Renger afwisselend een aantal kinderen mee over de baan. En waar mogelijk zal dit op stevige snelheid zijn. De organisatoren en ook de Mercedes coureur uit Nijmegen zijn er van overtuigd dat dit een onvergetelijke ervaring wordt voor de kinderen en hun gezinnen.

Hoewel Renger momenteel een zeer druk programma heeft, waarbij hij overwegend in het buitenland verblijft, komt hij speciaal naar Nederland voor dit bijzondere initiatief. De week daarop zal hij weer met Hitech/Mercedes team aantreden voor de volgende race in het prestigieuze Engelse Formule 3 kampioenschap. En begin volgende maand zal Renger publiekstrekker zijn op het Zandvoortse evenement "Masters of Formula 3". Maar eerst is er het kartevenement in Oss

Een woordvoerder namens Racing Against Cancer: "Het is geweldig dat een coureur als Renger van der Zande vrijwillig zijn medewerking hieraan verleent. Renger is één van de topcoureurs in Nederland. Wij hoorden dat hij er een reis naar de Formule1 Grand Prix van Monaco voor heeft afgezegd. Dat getuigt van zijn klasse en zijn medeleven."