Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dertien aanhoudingen bij politiecontrole

Publicatiedatum: 24-5-2009 8:39:37

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei dertien mensen aangehouden tijdens een drugscontrole in een uitgaansgelegenheid in Arnhem.

De politie hield deze controle naar aanleiding van klachten en het vermoeden van drugsgebruik in de uitgaansgelegenheid aan het Jansplein in Arnhem. Omstreeks 03:00 uur zijn politieagenten de gelegenheid binnengegaan en hebben alle aanwezigen gecontroleerd. Daarbij is een behoorlijke hoeveelheid drugs aangetroffen, zowel harddrugs als softdrugs. Het gaat om onder meer cocaïne, xtc pillen en hash. Daarnaast heeft de politie drie messen en één pepperspray in beslag genomen. Dertien mensen zijn aangehouden: elf verdachten in relatie met drugsbezit of het voorhanden hebben van drugs en twee in verband met openstaande vonnissen. De verdachten variëren in leeftijd van twintig tot vijftig jaar en zijn twee vrouwen en 11 mannen.

Bij de controle waren ongeveer zeventig politiemensen betrokken, agenten en rechercheurs. De controle is goed verlopen zonder ongeregeldheden.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053