Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Lichtenvoorde - Wederom onder invloed achter stuur        |

Een 58-jarige man uit Lichtenvoorde is zaterdag 23 mei rond 10:30 uur op de Kerkhoflaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de man rijden op de Kerkhoflaan en trof hem even later aan op een parkeerplaats aan de Raadhuisstraat. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,6 blies. Het rijbewijs van de man, die al eerder was op rijden onder invloed en zich dus schuldig maakte aan recidive, is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Winterswijk -  Rijbewijs kwijt                            |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei een 33-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 02:30 uur staande gehouden op de Berkenstraat. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,1 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Doetinchem - Man aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag    |

De politie heeft zaterdag 23 mei een 24-jarige man uit Doetinchem aangehouden nadat hij in zijn auto over de kop geslagen was op de Bedrijvenweg. De politie zag het ongeluk gebeuren vanaf de Gildebroederslaan en ging direct ter plaatse.


De man had zijn voertuig niet voortdurend onder controle waardoor de auto tegen een verkeersbord botste, over de kop sloeg, tegen een boom botste en daarna, op de kop, tot stilstand kwam.


Ter plaatse bleek de man zelf al uit zijn auto geklommen te zijn. Hij bleek kort voor het incident een conflict met iemand gehad te hebben. Hij is door ambulancemedewerkers nagekeken maar had alleen enkele schrammen opgelopen. Toen de politie aangaf dat ze van de bestuurder een verklaring op wilden nemen gaf de man aan hier niet aan mee te willen werken. Hierop is de man aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Winterswijk - Man botst onder invloed tegen boom          |

Een 25-jarige man uit Eibergen is zaterdag 23 mei rond 21:15 uur op de Eibergseweg de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. De man bleek onder invloed van alcohol.


De politie kwam na de aanrijding ter plaatse en nam de bestuurder een blaastest af. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 2,1 promille blies. De man, met Poolse nationaliteit, gaf aan geen rijbewijs te hebben. De politie onderzoekt dit. Als de man wel een rijbewijs heeft wordt deze ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op over het rijden onder invloed, en mogelijk voor het rijden zonder rijbewijs.
In verband met feit dat de man tijdens zijn verhoor wegvalverschijnselen vertoonde is hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie een nacht is gebleven.

|     |Harreveld - Motorrijder gewond                            |

Een 45-jarige motorrijder uit Nijmegen is zaterdag 23 mei rond 19:30 uur ernstig gewond geraakt na een botsing met een automobilist.


De 37-jarige automobilist uit Zieuwent reed over de N18, komende uit de richting Varsseveld. De motorrijder naderde uit tegenovergestelde richting. Op het kruispunt met de Kerkstraat wilde de automobilist links afslaan en zag daarbij de naderende motorrijder, die voorrang had, over het hoofd, met een botsing tussen beide als gevolg. De motorrijder is met ondermeer een gebroken been en bekken naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

|     |Heelweg - Jongen aangehouden na mishandeling              |

Een 16-jarige jongen uit Elten (D.) is in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei aangehouden op verdenking van het mishandelen van 16-jarige jongen uit Didam in een discotheek aan de Twente-route in Heelweg.


De politie werd rond 01:00 uur gewaarschuwd over het incident. De jongen uit Elten, met Nederlandse nationaliteit, zou de jongen uit Didam met een flesje tegen zijn mond geslagen hebben. Hierdoor is de jongen uit Didam anderhalve tand kwijtgeraakt. De jongen uit Elten is door de beveiliging aangehouden en aan de politie overgedragen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --