KNHS


Geoff Billington wint Eindhovense Derby
24 mei 2009
Henk vd Pol - Tennessee

Eindhoven (KNHS) De zondag verreden Derby van Eindhoven kent een Engelse winnaar in de persoon van Geoff Billington. De routinier reed als enige een foutloos parcours aan de sfeervolle Karpendonkse plas. De Engelse zege had dankzij de in Nederland geboren Rosinus, het paard van Billington, een Oranje tintje. Billington had na zijn zege niets dan lovende woorden voor zijn Nederlandse topper.

Een derby is een relatief langparcours waarbij de ruiters en hun springpaarden ook over wallen en greppels hun kunnen moeten tonen. Dat dit een pittige opgave is, bleek vandaag in Eindhoven weer heel duidelijk. Lang zag het er naar uit dat Henk van de Pol (Knegsel) met vijf strafpunten de overwinning in eigen land wist te houden. Als een van de laatste starters wist Billington de klus echter toch als enige foutloos te klaren en won de wedstrijd. Ook de laatste starter, de Ier Captain Shane Carey wist Van de Pol nog net voor te blijven. De Ier scoorde net als Van de Pol vijf strafpunten maar had iets minder tijd nodig om de opgave van parcoursbouwer Rob Jansen te overwinnen.

Henk van de Pol zadelde voor zijn rit de zwarte Tennessee W en verdiende deze zondagmiddag met zijn derde plaats 6000,-. De winnaar van vandaag mag 10.000,- euro bijschrijven.
De verrichtingen van de paarden en ruiters werden op het gratis toegankelijk topevenement bekeken door duizenden toeschouwers die allen genoten van prachtige paardensport onder een stralende zon.

Na de top drie mochten zich vier Nederlandse ruiters opstellen voor de prijsuitreiking. De vierde plaats ging verrassend naar Dave Maarse (Wellerlooi), die met Varoni tien strafpunten liet noteren. Achter Maarse kwam de eerste dame in het prijswinnende gezelschap, Roosje Brouwer (Lisse) met Nikons Carribean. De plaatsen zes en zeven waren voor Michel Hendrix (Baarlo) en Maikel van der Vleuten (Mierlo), twee jonge zeer getalenteerde Nederlandse ruiters die beiden deel uit maken van het Rabo Talententeam. Hendrix en Van der Vleuten kregen met hun paarden Vivace en VDL Groep Dargita Z twaalf strafpunten op hun conto.

Uitslagen:
http://www.ch-eindhoven.nl