Socialistische Partij
SP op 'roze kroegentocht'

24-05-2009 * Op zaterdagavond heeft de SP meegedaan aan een 'roze kroegentocht', georganiseerd door de stichting ProGay. Naast de SP deden ook leden van GroenLinks, PvdA, D66 en de VVD mee. Voor de SP liep de lijsttrekker voor Europa Dennis de Jong mee, vergezeld door een groep van acht SP'ers. Zij werden in de kroegen met open armen ontvangen.
Het startpunt was club ARC in de Reguliersdwarsstraat. Na het officiële startsein verspreidden de partijen zich over de homo-kroegen in de stad. De SP deed als eerste het legendarische Café het Mandje op de Zeedijk aan. We werden daar met open armen ontvangen, onder andere door een groep dames op vrijgezellenavond. De volgende stop was de Queens Head even verderop in de straat. Toen ook Boris van der Ham (D66) en de organisatie daar aankwamen, werd een fotosessie gehouden met de politici achter de tap.

Dennis de Jong achter de tap

Naarmate het later op de avond werd, verdwenen de toeristen en kwam het reguliere gay publiek de kroegen bevolken. Er werd overal zeer positief op de aanwezigheid van de politici gereageerd. Dennis en de andere SP'ers hadden goede gesprekken met het publiek. Gelukkig stonden zowel pers als publiek ook open voor SP-ideeën die niet direct met homozaken te maken hadden.

De avond werd besloten bij Café het Leeuwtje. Hier ging Dennis weer achter de tap, dit keer voor TV-opnamen. Al met al was het een zeer geslaagd campagne-evenement. Enige minpunt was dat de wat minder homo-vriendelijke partijen het lieten afweten, met name het CDA - dat toch ook een gay lijsttrekker heeft - schitterde door afwezigheid.