Ingezonden persbericht


Chris van der Drift met goede racesnelheid in Monaco

MONACO, 24 mei 2009 - Chris van der Drift mocht afgelopen weekend in het prinsdom van Monaco aantreden met de Formule Renault 3.5 bolide uit de World Series by Renault. De 23-jarige Rotterdammer maakte zijn debuut op het beroemde stratencircuit en racete zodoende in het voorprogramma van de Formule 1. Het weekend telde één wedstrijd die de Formula Master-kampioen van 2008 als zevende afsloot.

Het was voor de rijders en teams het enige moment in het jaar dat er afgeweken werd van het World Series by Renault-weekend. Daardoor was het schema aangepast en werd er één race van 25 ronden - zonder pitstops - afgewerkt. Al op donderdag kroop Van der Drift achter het stuur van zijn bolide voor de collectieve testsessie. Hierin legde de coureur van Epsilon Euskadi 25 ronden af en bleek hij sneller dan zijn ervaren teamgenoot Adrian Valles.

Voor de kwalificatie op zaterdag werden de coureurs in twee groepen opgesplitst. Chris van der Drift nam deel aan de tweede groep en kwam uiteindelijk uit op een vijfde trainingstijd die goed was voor de negende startpositie. Geheel tevreden was de rijder van Nieuw-Zeelandse afkomst niet. Maar dat hij dichtbij zijn teamgenoot zat, stelde hem enigszins gerust. "We moeten het in de kwalificatie nog iets anders aanpakken, want er valt met name met de omgang van de banden nog iets te verbeteren", legde Van der Drift uit.

De start van de race vond op zondag voor de Formule 1-wedstrijd plaats. Chris kwam goed uit de startblokken en vooral bij de eerste paar bochten was het erg dringen. "Ik was beter weg dan mijn teamgenoot, maar hij zat rechts en ik moest remmen om niet de muur in te gaan. Na de eerste bocht was ik hem weer voorbij, maar een concurrent had ons ingehaald en reed ik nog steeds op de negende plaats", beschreef Chris het begin van zijn wedstrijd. De rijder van Epsilon Euskadi kon vervolgens goed aanhaken, maar inhalen bleek op het stratencircuit vrijwel onmogelijk. Door twee uitvallers voor hem kwam Van der Drift uiteindelijk al zevende over de finish.

"Met de racesnelheid zit het gelukkig wel goed, alleen was de wedstrijd wel een beetje saai omdat je niet kunt inhalen", vond Chris. "Maar het was erg leuk om hier voor het eerst in actie te komen. De unieke sfeer, het rijden in het voorprogramma van de Formule 1 en het toegestroomde publiek maakten het beeld compleet. Ik kijk er nu al naar uit om mijn World Series-avontuur een vervolg te geven in Hongarije. Hopelijk kunnen we de kwalificatie nog iets verbeteren zodat we weer veel punten kunnen scoren."

Het volgende raceweekend van de World Series by Renault vindt plaats tijdens het weekend van 14 juni op de Hungaroring in Hongarije.

Chris bedankt zijn sponsors: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris, Arai Helmet en Oakley.

Uitslag Formule Renault 3.5 race in Monaco, zondag 24 mei:
1 Oliver Turvey (GBR), Carlin Motorsport, 25 ronden in 39:24.975
2 Adrian Zaugg (RSA), Interwetten.com Racing, +0.661
3 James Walker (GBR), P1 Motorsport, +3.595
7 Chris van der Drift (NED/NZL), Epsilon Euskadi, +10.431

Actuele stand Formule Renault 3.5:

1 Marcos Martinez, (ESP), Pons Racing, 47 punten
2 Bertrand Baguette (BEL), International Draco Racing, 43 punten
3 James Walker (GBR), P1 Motorsport, 38 punten 7 Chris van der Drift (NED/NZL), Epsilon Euskadi, 20 punten

--


Ingezonden persbericht