Culturalis Haagsche Boschconcerten


Indiase sferen in het Haagse Bos

DEN HAAG, 20090515 -- Op 24 mei staat het Haagse Bos vanaf 13.30 uur in het teken van de jaarlijkse Culturalis Haagsche Boschconcerten. Bezoekers van het gratis festival kunnen vier uur lang genieten van een verrassende mix van Indiase muziek en traditionele blaasmuziek op de Walther Boerweide in het Haagse Bos. Voor de kleinere bezoekers zijn er een workshop Indiase dans en een zeskamp met allerlei kinderspelen.

Op 24 mei vloeien er Indiase klanken uit het Haagse Bos, wanneer fluitist GS Rajan met een Zuid-Indiaas muziekensemble de aftrap verzorgt tijdens de eerste editie Culturalis Haagsche Boschconcerten 2009.
De bezoekers krijgen zo een voorproefje van het Culturalis Indian Dance, dat in het laatste weekend van mei plaatsvindt. De Indiase klanken worden afgewisseld door Kunst voor het Volk, die de bezoekers trakteert op traditionele blaasmuziek. Caribbean Flex zorgt voor een spetterende afsluiting van de mei-editie van de Culturalis Haagsche Boschconcerten met swingende Bollywood muziek, waarbij niemand stil kan blijven zitten. De presentatie is in handen van Agnes Kamstra, bekend van RTV West.

Tijdens de muzikale programma's kunnen kinderen vanaf 4 jaar meedoen aan de workshop `Olifant Muis', waar zij les krijgen in Indiase dans. Kinderen die niet zo van dansen houden, kunnen zich de hele dag door vermaken met allerlei spelen tijdens de zeskamp.

Programma

13.30 - 14.30 uur Fluitconcert door GS Rajan m.m.v. een Zuid-Indiaas muziekensemble
15.00 - 16.00 uur Blaasmuziek door Kunst voor het Volk
16.30 - 17.30 uur Bollywood muziek door Caribean Flex
Doorlopend Kinderworkshop `Olifant Muis' met Indiase dans en
een zeskamp met allerlei kinderspelen.
Waar Walther Boerweide, Haagse Bos (Ingang bij Bezuidenhoutseweg nr. 74 - 78)

De Culturalis Haagsche Boschconcerten bestaan uit een reeks van vier concerten op 24 mei, 28 juni, 26 juli en 30 augustus en krijgen allemaal een eigen thema, zoals Indiaas, Hollands, Indonesisch en Surinaams. De concerten begonnen jaren geleden met een kort programma van traditionele blaas- en harmoniemuziek, maar ondergingen vorig jaar een grondige metamorfose. Dit jaar zorgt Culturalis voor een verdere uitbreiding van het festival: er is een twee uur langer durend cultureel divers programma voor jong en oud, een breder aanbod voor de kleintjes en verrassende cateringvoorzieningen.

Culturalis heeft als kerntaken scouten, faciliteren, begeleiden, presenteren en promoten. Voor de Culturalis Haagsche Boschconcerten betekent dit: het zoeken en begeleiden van geschikte groepen, het bieden van een podium en financi?le ondersteuning en het presenteren en promoten van Haagse podiumkunstenaars.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.culturalis.nl

Gemeente Den Haag en Fonds 1818 ondersteunen de Culturalis Haagsche Boschconcerten.





ingezonden persbericht