Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wandeling Mislukte kunst in Rotterdam

Alles heeft zijn keerzijde, zo ook kunst en architectuur. Rotterdam is een stad van ambitieuze projecten, die soms slagen, maar ook genadeloos kunnen falen. Grootsheid wordt nog wel eens grootheidswaanzin, het logge gemeentelijke apparaat vertoont wel eens gebreken en samenwerkingen verlopen niet altijd even vloeiend. Op zondag 24 mei organiseert CBK Adventures, het reisbureau van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, een stadswandeling over mislukte kunst. Het is een vermakelijke dodenrit die een inzicht geeft in de duistere geschiedenis van sommige Rotterdamse openbare kunstwerken en gebouwen. Van verkeerde budgetinschattingen tot onbegrepen kunstenaars, van onderhoudskwesties tot boze buurtbewoners, alles passeert de revue.

Wie zich inschrijft wordt door een gids meegeloodst door het centrum van Rotterdam. Voor een keer is het u toegestaan een ramptoerist te zijn. Het staat zelfs vrij om foto's te maken. Tegelijkertijd steken bezoekers iets op over de problemen en valkuilen die gepaard gaan met het maken van grootse plannen. Dit is een rondleiding die weer een nieuw perspectief biedt op kunst in Rotterdam, aangevuld met een fikse dosis humor en een tikkeltje leedvermaak.

Zondag 24 mei 2009
14:00 - 16:00
¤ 7,50 pp
Aanmelden adventures@cbk.rotterdam.nl

Deze wandeling is een eerste in de reeks activiteiten van CBK Adventures, het reisbureau van het Centrum Beeldende Kunst. CBK Adventures organiseert bijzondere excursies door de stad, dit jaar van mei tot september.