Erasmus Universiteit Rotterdam

VWO scholieren krijgen les in kredietcrisis

Op maandagmiddag 25 mei 2009 organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam een Masterclass Kredietcrisis voor leerlingen uit vwo-5 die interesse hebben in een studie Economie of Bedrijfskunde. Zij krijgen college van hoogleraar Fiscale economie Peter Kavelaars (Erasmus School of Economics) en universitair hoofddocent Financiën Mathijs van Dijk (Rotterdam School of Management). Daarna gaan de scholieren in workshops, geleid door promovendi of masterstudenten, dieper in op het onderwerp.

De kredietcrisis en economische recessie houden niet alleen de wereld in hun greep, maar ook de wetenschap. De wetenschappers delen hun kennis graag met de leerlingen. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft veertig scholen in de regio benaderd. Zij kunnen voor maandag 18 mei 2009 scholieren met bijzonder belangstelling en aanleg voor economie, aanmelden.
De Erasmus Universiteit Rotterdam wil haar positie binnen de stad en regio meer zichtbaar maken, en meer maatschappelijk relevant opereren. Dit doet de universiteit onder meer door de contacten met de vwo-scholen te versterken.