Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK Onderwerp: Informatieavond Cabauw 25 mei 2009

Voor de kern Cabauw is een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor een uitbreidings- en inbreidingsplan. Dit plan bevat eengezinswoningen, P seniorenwoningen, een nieuwe school, een nieuw verenigingsgebouw en een evenemententerrein. De betrokken partijen gaan hiervoor een samen- E werkingsovereenkomst sluiten. De voortgang van de plannen wordt toegelicht tijdens een informatieavond op 25 mei 2009, om 19.00 uur in "In 't Witte Paard" in Cabauw. Hiervoor zijn inwoners en andere belangstellenden R van harte uitgenodigd.

De informatieavond op 25 mei 2009 start om 19.00 uur. Doel van de avond is om S informatie te verstrekken over de diverse bouwplannen en de procedure van het bestemmingsplan.

Door gezamenlijk optrekken van de Stichting V.O.C.U.S., de Woningbouw- B vereniging Lopik, Stichting Lek en IJssel, Van Baaren Aannemers, particuliere grondeigenaren, de provincie en de gemeente is een ambitieuze ontwikkeling in Cabauw tot stand gekomen. Afgevaardigden van deze deelnemers hebben zitting genomen in de projectgroep `Uitvoering Toekomst van Cabauw'. Zij hebben hun E bijdrage geleverd aan de verschillende plannen en gaan dit vastleggen in een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerkingsovereenkomst vloeit voort uit de op 19 november 2007 ondertekende intentieovereenkomst. De R samenwerkingsovereenkomst wordt aan het begin van de informatieavond ondertekend in aanwezigheid van gedeputeerden van de provincie Utrecht.

Daarna geven Woningbouwvereniging Lopik, Stichting Lek en IJssel, Stichting I V.O.C.U.S. en Beheersmaatschappij Van Baaren elk een toelichting op hun onderdeel van de plannen. Vervolgens geeft de gemeente Lopik een toelichting op de bestemmingsplanprocedure.

C Tijdens de pauze is er gelegenheid tot het stellen van individuele vragen aan de betrokken eigenaren. Na de pauze volgt een algemene vragenronde.

H Lopik, 13 mei 2009